Odpudivý příběh nekrofilie: Karen Greenlee prý měla intimnosti se čtyřiceti mrtvolami

Bizarní případ nekrofilie: Karen Greenlee prý měla až 40 mrtvých milenců
Zdroj: Pixabay

V roce 1979 měla Karen Greenlee odvézt mrtvolu třiatřicetiletého muže do pohřebního ústavu. Místo toho s ní vyrazila na dvoudenní výlet, na kterém došlo k sexuálním hrátkám. A to není její jediný mrtvý milenec...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 20. 11. 2022 16:00

Případ nekrofilie Karen Greenlee patří mezi největší americké skandály. Stal se jedním z nejznámějších v historii země, neboť většinou se tato úchylka týkala mužů. Během soudního procesu navíc vypluly na povrch další zajímavé skutečnosti.

Měla sex až se 40 těly

Mrtvola třiatřicetiletého muže byla pouhou špičkou ledovce. Než ji chytili, měla mít sexuální styk až se čtyřiceti mrtvolami. Poslední “únos” byl však jiný v tom, že se ke všemu přiznala ve čtyřstránkovém dopise. Pak se pokusila o sebevraždu předávkováním tylenolem a kodeinem. Byla prý prokleta nepřirozenou touhou. Říkala si krysa z márnice a absolutně netušila, proč ji zapáchající mrtvoly tak přitahují.

Voněly jí spíše balzamovací tekutiny, zvláště u čerstvých nebožtíků. Milovala také pach krve. Když souložila s mrtvolou a seděla na ní, stlačováním jí začala z úst vytékat krev, což považovala za velmi přitažlivé a vzrušující.

Taková normální nekrofilie

Při intimních hrátkách s nebožtíky ji v minulosti již jednou přistihli pracovníci pohřebního ústavu, který byl nedaleko jejího domova. Tehdy se Karen podařilo utéct. Neměla ani žádné oplétačky se zákonem, protože zaměstnanci nestáli o špatnou publicitu. Těžko by si pak u nich někdo objednal pohřeb, když by věděl, že u nich po nocích řádí zvrhlík zneuctívající mrtvoly.

To se pak hodilo do krámu i samotné Karen. U soudu se hájila tím, že spousta funebráků obcuje s nebožtíky, jen se to tutlá. Podle některých studií jsou nekrofilní představy častější, než by se mohlo zdát. Z procesu vyšla téměř bez viny. Nekrofilie v době procesu nebyla v Kalifornii nezákonná. Čelila pouze obvinění z krádeže pohřebního vozu a maření samotného výkonu pohřbu.

Smrt ji přitahovala od mládí

Greenlee přiznala, že byla smrtí fascinována již odmala. Pro své domácí mazlíčky pořádala velmi komplikované pohřby. Po soudu sice začala navštěvovat terapeuta, proces léčení ji ale prý ujistil v tom, že pro ni má nekrofilie obrovský význam. Takové prohlášení ji však připravilo o rodinu. A musela ještě platit. Matka Johna Mercura, jednoho ze zněuctěných, na ní vysoudila 117 000 dolarů.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Karen Greenlee

Ranker.com: Sordid, Morbid Tale Of Karen Greenlee, The Necrophiliac Who Stole A Hearse And The Body Inside

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články