Potomci bohatých: Dědička obchodního impéria Woolworth si platila miliony manžely, Christina Onassis zase kamarády

Barbara Hutton utrácela za manžely.
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain
Christina Onassis začala po smrti svých příbuzných trpět depresemi.Kvůli pocitu samoty neváhala Christina Onassis měsíčně utrácet velké částky za to, aby se s ní někdo přátelil. Huntington Hartford za zděděné peníze hledal pirátský poklad. Samozřejmě to skončilo fiaskem. Edward Norton je absolutní výjimkou.+ 3 fotky+ 4 fotky

Je to jako sen. Když se narodíte v bohaté rodině, připomíná to výhru v loterii. Nemusíte si shánět dostatečně placenou práci, abyste měli na účty a jídlo, protože jednou zdědíte obrovské jmění, aniž byste hnuli prstem. A než se tak stane, trávíte čas v luxusních domech, chodíte do prestižních škol a cestujete po celém světě.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 20. 09. 2021 11:00

Někdy se ale stane, že zděděné miliony utratí lidé opravdu bizarními způsoby. Je to hlavně kvůli tomu, že jim peníze doslova spadly do klína. Když je pak ale všechno pryč, nastanou těžké chvíle. Za co tedy dědicové impérií utráceli?

Placení kamarádi Christiny Onassis

Christina Onassis, dědička námořního impéria a největší soukromé flotily na světě si zprvu žila jako v bavlnce, pak ale během třiceti měsíců ztratila nejbližší rodinu. Bratr Alexander zahynul při letecké katastrofě, matka se zřejmě předávkovala a otec zemřel v roce 1975. Nyní byla řada na Christině, aby se ujala rodinného podniku. Po matce zdědila 77 milionů, po otci 55 % firmy v hodnotě 500 milionů.

Nejprve se jí dařilo, pak ale přišly čtyři rozvody a diagnóza - klinická deprese. Kvůli pocitu osamění začala svým přátelům platit za to, když si s ní někam vyšli. Nejlépe na tom byl muž jménem Luis Basualdo, kterému se přezdívalo novodobý Casanova. Ten i se svou partnerkou inkasoval měsíčně třicet tisíc dolarů za to, že se od Christiny prakticky nehnuli na krok. A aby si svůj snadný výdělek pojistili, rozhodovali dokonce o tom, s kým se má, nebo nemá sejít.

Nákladná manželství Barbary Hutton

Barbara Hutton patřila už v jednadvaceti letech mezi nejbohatší ženy světa. Z matčiny strany zdědila třetinu známé obchodní firmy Woolworth. Díky tomu se mohla těšit až z padesáti milionů dolarů. Na peníze byla zvyklá odmala, když třeba uspořádala debutantský večírek, náklady se vyšplhaly na osmdesát tisíc dolarů. Jelikož však v USA v té době vládla krize, musela před rozčilenými novináři na chvíli vycestovat ze země.

A pak přišla na řadu manželství. Její pátý partner Porfirio Ruboros obdržel ihned po svatbě šek na rovný milion. Po 53 dnech, kdy následoval rozvod, zase platil Barbaře on. V rámci dohody získala poníky, letadlo, peníze i kávovou plantáž v Dominikánské republice. Zkrátka ale nepřišel ani první a druhý manžel. Také obdrželi tučný šek. Ostrouhal jenom ten sedmý, Cary Grant. Nedostal vůbec nic. A co udělala se zbylými penězi? Primárně je utrácela za šperky, byla jimi úplně posedlá.

Hledání pirátského pokladu

Huntington Hartford zdědil podíl ve firmě Great Atlantic and Pacific Tea Company už v jedenácti letech. Po absolvování Harvardu v roce 1934 nastoupil do firmy jako řadový úředník. Po půl roce jej ale vyhodili. Bez omluvy se šel v pracovní době podívat na fotbalový zápas. Nic si z toho nedělal.

Stejně mu každý rok byl vyplacen milion dolarů. Po vyhazovu si koupil loď a vydal se do Indie hledat pirátský poklad. Když jej nenašel, svou pozornost upřel na filmový průmysl. Ale to také nebyla žádná sláva. Pak se rozhodl, že postaví luxusní resort plný výherních automatů a dalších hazardních her. Nebyla mu však k tomu udělena licence, a tak vše zkrachovalo. Jeho jmění se začalo velmi rychle ztenčovat. V roce 2003 se odstěhoval na Bahamy a jeho svěřenecký fond tehdy čítal “pouhých” jedenáct milionů dolarů. Snad se mu s tím podařilo vyjít.

Bohatý dědic Edward Norton

Edward Norton, známý herec a filmař, zdědil pěknou sumu z developerské společnosti, kterou spoluzakládal dědeček z matčiny strany, James W. Rouse. Přišel si na více než sedm milionů dolarů. Jmění však neutratil za hlouposti, ale za věc, která pomáhá spoustě lidem. Rodinám s nízkým příjmem pomáhá získat cenově dostupné bydlení. A za to si určitě zaslouží palec nahoru.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Christina Onassis, Barbara Hutton, Huntington Hartford, Edward Norton 

Ranker.com: The Most Bizarre Things That Heirs To Famous Companies Did With Their Money

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články