Proradná nevěrnice: Nepohodlného manžela odpravil její šestnáctiletý milenec

Vražda přes postel: Pamelu Smart zbavil nepohodlného manžela mladý milenec
Zdroj: Unsplash

Když se Pamela Smart vrátila 1. května 1990 domů z práce, čekal ji neskutečný šok. Svého manžela Gregoryho našla ležet v tratolišti krve. Stal se snad obětí loupežné vraždy? Nebo v tom měla prsty i samotná Pamela?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 15. 07. 2022 14:00

Policie brzy zjistila, že v noci před vraždou se v Pamelině domě objevili čtyři chlapci, mezi kterými byl i šestnáctiletý Billy Flynn. Ten měl s Pamelou poměr. Soudní proces uchvátil celou Ameriku. Na jedné straně stáli kluci, kteří tvrdili, že je k tomu přiměla sama Pamela. Na druhé straně byla ona a trvala na své nevině.

Problémové manželství

Pamela Ann Wojas se narodila 16. srpna 1967 na Miami. Celý život snila o tom, že se dostane do televize. A právě proto se rozhodla vystudovat obor komunikace na Floridské státní univerzitě. Díky tomu se dostala do místní televize a měla pořad v univerzitním rozhlase. Dařilo se jí i v milostném životě. Během jedné přestávky se seznámila s Gregorym a byla to láska na první pohled.

Po promoci se, již jako manželé, odstěhovali do Derry v New Hampshiru, kde si Gregory našel práci pojišťovacího agenta. Pamela zase získala post ředitelky mediálních služeb pro školy. Po necelém roce se však v jejich svazku začaly objevovat první trhliny. Gregory se prý zničehonic přiznal k nevěře. Měl mít sex na jednu noc.

Pamela se kvůli tomu začala podceňovat. Naplno se ponořila do své práce. Jednoho dne se seznámila se studentem Billym Flynnem a začali se stýkat i intimně. Pamela se tehdy měla pokusit navést Billyho k tomu, aby zabil Gregoryho. Románek však neměl dlouhého trvání. Následně se Pamela rozhodla svému muži říct pravdu. A prý ji s klidem akceptoval.

Vražda Gregoryho Smarta

Když se Pamela vrátila 1. května 1990 domů, našla svého muže mrtvého. Někdo jej střelil zezadu do hlavy. Všechno bylo zpřeházené a vydrancované. Pamela nejprve veřejně prohlašovala, že za to mohli narkomani, policie však dostala anonymní tip, že to tak není.

Dva Flynnovi spolužáci se měli jednomu kamarádovi svěřit, že pomáhali s Gregoryho vraždou. Když je vyšetřovatelé předvolali, díky příslibu snížení trestů se přiznali. Pamela jim prý nechala otevřený dům a dala peníze na náboje.

Past sklapla tři měsíce po vraždě, kdy si pro Pamelu přišla policie. Soudní proces se stal celonárodní senzací. Na “ledovou královnu” se dokonce přijeli podívat reportéři až z Izraele. O necelý rok později byla shledána vinnou z manipulace se svědky za účelem spáchání vraždy a spolupachatelství na vraždě prvního stupně. To jí vyneslo doživotí.

Vražedkyně žádá svobodu

Pamela Smart strávila ve vězení již 31 let. Avšak až loni konečně přijala vinu za vraždu svého manžela. Na základě toho požádala soud o snížení trestu. Ten jí ale nevyhověl. Zda se nad ní nakonec slituje sám guvernér, kterému napsala dopis, není jisté. Prý by ale raději zemřela, než strávila zbytek života za mřížemi.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Pamela Smart

Allthatsinteresting.com: How Pamela Smart Conspired With Her Teen Lover To Kill Her Husband

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články