Provokativní manželství hvězdy rokenrolu: Jerry Lee Lewis si vzal 13letou sestřenici, říkali mu vykradač kolébek

Legendární Jerry Lee Lewis: Ženy mu ležely u nohou, on si vzal třináctiletou sestřenici
Zdroj: Wikimedia Commons/Maurice Seymour, Public domain

Manželství slavného hudebníka Jerryho Lee Lewise nebyla nikdy dokonalá. A to do toho praštil až sedmkrát. Když si bral svou sestřenici Myru, málem ho to stálo kariéru. Bylo jí totiž teprve třináct let...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 02. 2023 16:00

Manželství s Myrou, Jerryho sestřenicí z třetího kolena, bylo již od samého počátku odsouzeno k záhubě. Zpočátku ale na tom nebylo nic divného. Vždyť i slavný Elvis Presley chodil se čtrnáctiletou Priscillou Beaulieu... Že by o tomhle byl rokenrol?

Třináctiletá nevěsta

Má generace se učila schovávat pod stolem, když se blížil nálet. Vždycky jsme měli někde obavu, zda nenastal náš poslední den," zavzpomínala Myra v jednom rozhovoru. „Chtěla jsem mít co nejdříve domov, dítě, manžela, pěknou kuchyň a dvorek, kde bych mohla pěstovat růže. Ostatně můj mladší bratr se narodil jen díky tomu, že jsem své rodiče neustále prosila o další dítě."

Po svatbě, která se konala 12. prosince 1957, se třináctiletá Myra konečně dočkala. Lewis ji tehdy vzal s sebou na turné po Anglii. Elvise zrovna odvedli do armády, a tak hodlal zaujmout jeho místo největšího rokenrolového zpěváka. Koncerty ve Spojeném království mu měly zvětšit fanouškovskou základnu a zajistit cestu k celosvětové slávě. Jenomže není vše takové, jak se na první pohled zdá. Po příletu oba čekalo nemilé překvapení.

Bez Myry nikam neletím

Manažeři Lewise varovali, že anglický tisk není tak volnomyšlenkářský jako ten americký a že tam mají zvláštní zálibu v systematickém ničení reputace hvězd ze Států. Zpěvák však kategoricky odmítl, že by odjel bez své mladé manželky. Samozřejmě jim neřekl, kolik Myře ve skutečnosti je. Přidal jí dva roky se slovy, že v Americe se může vdávat i desetiletá dívka, pokud má vhodného manžela...

Mělo to však jednu chybičku. O tomto "spiknutí" však Myře nikdo neřekl a ta všem vyklopila svůj skutečný věk. A tím to všechno pohřbila, byť nevědomky. Po pár koncertech Lewis z Anglie doslova utekl. Novináři ho označovali za "vykradače kolébek a únosce dětí". Lidé ho doslova nenáviděli. A aby toho nebylo málo, s Myrou se oženil v době, kdy ještě nebylo řádně ukončeno jeho předešlé manželství.

Manželství Jerryho Lee Lewise

Lewis si Myru vzal ještě jednou, tentokrát až po řádném rozvodu, a nastěhovali se k jejím rodičům. Chtěli veřejnosti dát najevo, že i oni s tím souhlasí. Jenže lidé ho nesnášeli dál. Nakonec našel pochopení alespoň u country fanoušků. V tomto hudebním odvětví se mu podařilo prorazit.

Než se s Myrou rozvedl, narodily se jim dvě děti. Jedno se nedožilo dospělosti, druhé má svou vlastní úspěšnou kariéru. Oba navíc zůstali i po rozchodu přáteli. Ze všeho špatného vinili tisk. Kdyby je nechal na pokoji, možná by k ničemu z toho nedošlo. A možná také ne, Jerry Lee Lewis byl ženatý celkem sedmkrát...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Jerry Lee Lewis

Allthatsintertesting.com: That Time Jerry Lee Lewis Married Myra Gale Brown, His 13-Year-Old Cousin

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články