Vrah, nebo hrdina? Naštvaný otec Gary Plauché pomstil znásilnění svého malého syna po svém. Na letišti násilníka zastřelil

Vrah, nebo hrdina? Naštvaný otec Gary Plauché pomstil znásilnění svého malého syna po svém. Na letišti násilníka zastřelil
Zdroj: Wikimedia Commons, GRALISTAIR, CC BY-SA 4.0

Zdálo se, že to bude jen další obyčejný den na metropolitním letišti Baton Rouge v Louisianě. Zdání ale klamalo, 16. březen roku 1984 si vybral muž jménem Gary Plauché pro pomstu. Rozhodl se vzít spravedlnost do svých rukou. Zatím ale jen vyčkával u telefonních automatů...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 01. 08. 2023 11:00

... když ale letištní halu zaplnily televizní kamery a policisté, věděl, že přišla jeho chvíle. Jakmile se uprostřed policejní eskorty objevil pedofil Jeff Doucet, vytáhl Gary zbraň a střelil ho do hlavy. Doucet totiž unesl a znásilnil jeho jedenáctiletého syna Jodyho.

Jeff Doucet a Jody Plauché

Jeff Doucet se měl narodit okolo roku 1959 v texaském Port Arthur jako jeden ze šesti sourozenců. Vyrůstal v naprosté chudobě a i on sám měl v dětství zažít obtěžování. Ve dvaceti letech ale začal děti zneužívat sám. Měl k nim přístup, neboť pracoval jako instruktor karate v Louisianě. Ani jeden z rodičů ho z něčeho takového nepodezříval. Měl jejich plnou důvěru.

Doucetovi se ze všech nejvíc líbil právě Jody. Nejprve si ho však začal oťukávat. Při rozcvičce se mu "nechtíc" dotýkal nohou, aby mu "ukázal, jak se správně protáhnout". Nebo když spolu jeli v autě, "omylem" mu dal ruku do klína (prý nevěděl, že ji tam vůbec má). Jelikož se Jody dost vehementně nebránil a ani nic neřekl rodičům, začal Jeff plánovat únos.

Únos a pomsta jedenáctiletého syna

Jeff Doucet unesl Jodyho 19. února 1984 poté, co jeho matce namluvil, že si vyjedou na krátkou projížďku. Ve skutečnosti s ním utekl do Kalifornie. Tam mu obarvil vlasy načerno a začal ho vydávat za svého syna. V motelovém pokoji ho pak obtěžoval a znásilňoval. Byl tak zaslepen svým "úlovkem", že si ani neuvědomil, kolik od té doby, co Jodyho unesl, udělal chyb.

Kupříkladu dovolil Jodymu, aby zavolal své matce. Policisté pak jednoduše telefonát vystopovali. Zanedlouho Jodyho noční můra skončila. Doucet byl po zatčení posazen na letadlo do Louisiany, kde měl čelit spravedlnosti. Místo toho zemřel rukou rozzuřeného Jodyho táty Garyho. Revolver ráže 38 měl ukrytý v botě. Když se ho jeden z policistů, jenž byl zároveň jeho kamarádem, ptal, proč to udělal, Gary mu odpověděl: "Kdyby to bylo tvé dítě, zachoval by ses stejně." Jeff Doucet skonal druhý den po útoku.

Následky smrti Jeffa Douceta

Gary byl pro mnohé lidi hrdinou, který pouze chránil svou rodinu. Ve vězení strávil jen týden, pak mu soudce napařil sedm let podmíněně a tři sta hodin veřejně prospěšných prací.

Pro Jodyho to bylo ale horší. Ten člověk mu sice ublížil, nechtěl ale jeho smrt. Z traumatického zážitku se nakonec zotavil vlastním tempem a přijmul svého otce zpět do svého života. "Není dobré vzít někomu život, když je ale tak špatný, časem tě to přestane trápit," dodal nakonec Jody.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Gary Plauché

Allthatsinteresting.com: Inside The Vigilante Killing Of Jeff Doucet, The Pedophile Shot By His Victim's Father

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články