Tajemná smrt Joyce Vincent: Našli ji až po třech letech, zbyla z ní jenom kostra

Tajemná smrt Joyce Vincent: Našli ji až po třech letech, zbyla z ní jenom kostra
Zdroj: Unsplash

Policisté našli tělo Joyce Vincent za podivných okolností. Jako by se zastavil čas. Na pohovce seděla kostra a vedle ní ležely zabalené dárky na Vánoce. Topení stále hřálo, televize byla zapnutá a u dveří se hromadila pošta. Po celé tři roky...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 05. 2021 14:00

Tělo Joyce Vincent bylo po třech letech rozložené natolik, že ji museli identifikovat dle dentálních záznamů. Narodila se v roce 1965 v Anglii a byla nejmladší z pěti sester. Všechny byly považovány za krásné a inteligentní. Byly také velmi komunikativní, nikdy se nestalo, že by o sobě nedaly vědět. Jak se tedy mohlo stát, že se několik let po Joyce nikdo nesháněl?

Oběť domácího násilí?

Joyce byla před svou mrtí zasnoubená, její vztah ale nebyl šťastný, partner ji měl týrat. Tuto informaci policii později sdělila její rodina. Jejich tezi podporoval fakt, že žena žila v bytě, jenž byl určen obětem domácího násilí. Budoucího manžela se však během vyšetřování nepodařilo najít. Měl právě on na svědomí její smrt? Joyce, ač velmi přátelská, se začala od svých příbuzných postupem času distancovat. Než zakotvila v bytě, ve kterém zemřela, měla se stěhovat z místa na místo. Zřejmě se snažila před svým partnerem utéct.

Vyšetřovatelé ale přesto nezjistili, že by šlo o vraždu. V listopadu roku 2003 Joyce vyhledala lékařskou pomoc, jelikož zvracela krev. Byl jí diagnostikován žaludeční vřed. Po dvou dnech hospitalizace byla propuštěná do domácího ošetřování. Kromě toho trpěla astmatem. A právě kombinace těchto dvou onemocnění měla, dle policie, způsobit její smrt. Proč ale nikdo ze sousedů nenahlásil, že se z jejího bytu line silný zápach?

Tři roky bez povšimnutí

Kdyby se nezačala o byt Joyce zajímat agentura, která jí platila polovinu nájemného, zřejmě by v něm mrtvola zůstala ještě několik dalších let. Rodina dospěla k názoru, že se s nimi nechce bavit, sousedé byli zase lhostejní. Zaměstnanci agentury nejprve Joyce písemně vyzvali, aby si zaplatila svou část chybějícího nájmu. Ta už byla tou dobou ale dávno mrtvá, takže na to nemohla reagovat.

V roce 2006 se proto vydali do bytu podívat stěhováci. Původní záměr byl, že ženu donutí odejít. Všechno se to jevilo tak, že nekomunikuje a neplatí úmyslně. Místo živého neplatiče ale našli pouhou kostru hovící si na gauči.

Záhada Joyce Vincent

Policie po identifikaci mrtvoly okamžitě kontaktovala Joyceiny sestry. Ty vypověděly, že si najaly soukromého detektiva, aby ženu vypátral. Skutečně ji našel, ale nepodařilo se mu s ní navázat kontakt. Rodina to po několika pokusech nakonec vzdala. Smířili se s tím, že Joyce nikde dlouho nezůstane a nemá zájem s nimi mluvit.

To ale nevysvětluje její záhadnou smrt. Skutečně zemřela přirozeně? Proč se od své rodiny neustále distancovala, když konečně bydlela na bezpečném místě? A byla sama, nebo měla nového přítele, který by v tom mohl mít prsty?

Zdroje informací:

Historicmysteries.com: Joyce Vincent: Dead and Alone for Three Years

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články