Tajemství čísla 666: Najdeme ďábla ve jménech diktátorů i v čárových kódech potravin?

Tajemství čísla 666: Najdeme ďábla ve jménech diktátorů i v čárových kódech potravin?
Zdroj: Unsplash.com
666 by mělo být kódové označení pro císaře Nerona, který se vyžíval v pronásledování křesťanů.Číselnými machinacemi, byť trochu přitaženými za vlasy, byste k číslu 666 došli i u Adolfa Hitlera.A jak jsou na tom počítače? V hebrejštině by nám u předpony každé webové adresy, čili www, vyšlo 666. Tam má totiž každé písmeno i číselnou hodnotu.Máme se tak bát pokaždé, když zapneme počítač?+ 2 fotky+ 3 fotky

Je to jen shoda okolností, nebo se s číslem 666 setkáváme z nějakého důvodu? Kromě spousty historických odkazů je také součástí mnoha slovních hříček a překvapivě i čárových kódů, jež nalezneme na potravinách.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 22. 02. 2021 17:00

Číslovkou 666 je v biblickém kontextu označován Antikrist, konkrétně ve třinácté kapitole Zjevení svatého Jana: „A nutí všechny, malé i velké, bohaté i chudé, aby měli na pravé ruce nebo na čele cejch, aby nemohl kupovat ani prodávat, kdo není označen jménem té šelmy nebo číslicí jejího jména. To je třeba pochopit: kdo má rozum, ať sečte číslice té šelmy. To číslo označuje člověka, a je to číslo šest set šedesát šest.” 

Císař Nero i Hitler

Ve staré řečtině, kterou byl Nový zákon sepsán, se číslice uváděly písmeny. Díky tomu vznikly různé šifry a kódová označení. Číslice 666 tak měla připadnout na šíleného císaře Nerona, který se neblaze proslavil nemilosrdným pronásledováním křesťanů. S jeho smrtí se však bohužel nic nevyřešilo. Jeho následovník Domitianus byl Neronem v bleděmodrém.

Označení Antikrista bylo také připisováno nacistickému diktátorovi Adolfu Hitlerovi. Součtem číselných hodnot písmen jeho jména bychom měli dojít k sumě 666. V tomto případě jde však o obyčejnou hru s čísly. Písmenům bychom museli přiřadit jiné hodnoty, vynechat CH a také vše s diakritikou. Jednoduše bychom museli hodně upravovat, aby nám obávané číslo vyšlo.

Prokleté počítače

Že by skoro všichni lidé uctívali Antikrista jen tím, že mají doma počítač? Konspirační teorie neznají mezí. Složitými výpočty by mělo mít hodnotu 666 i anglické slovo computer. A taky pozor na to, až budete příště psát do adresního řádku www. I když v hebrejštině by tomu tak skutečně bylo. Dvojité vé se čte jako „wáw” a má hodnotu 6. Když je tedy napíšeme vedle sebe, dostaneme 666.

Ďábelský čárový kód

Dnes bychom si bez nich už nedokázali představit život. Nálepky s klasickými cenovkami jsou dávnou minulostí, na kterou možná začne čím dál více lidí vzpomínat. I v takzvaném EANU se má totiž nacházet ďábelská číslice 666. Kdyby tomu tak skutečně bylo, byli bychom znamením Antikrista doslova zahlceni. Vždyť by se nacházelo i na těch nejzákladnějších potravinách.

Jak k tomu konspirátoři došli? Každý kód se skládá ze svislých černých čar, jež jsou umístěny na bílém podkladu. Kromě toho na něm najdeme i třináct číslic. Ty označují zemi původu, výrobce a druh zboží. Poslední číslo slouží jako kontrolní. Kde máme ale hledat symbol 666?

Všimli jste si, že ne všechny svislé čáry jsou stejně dlouhé? A že ty prodloužené jsou zpravidla tři? Tak právě tam je potřeba číslo 666 hledat. Když takový kód pak naskenuje pokladní, čímž prý vyšle do výrobku negativní energii, a tím ho zcela znehodnotí...

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Číslo šelmy

Irishtimes.com: The number of the beast

Sciencealer.com: There’s a Secret Meaning Behind The Devil’s Number 666

Wired.com: Why the Bar Code Will Always Be the Mark of the Beastf the Beast

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články