Tajemství Natalie Barnett: Měla mít šest let, ale možná jde o psychicky nemocnou trpaslici

Záhada Natalie Barnett: Bylo jí šest let, nebo šlo o psychicky nemocnou dospělou trpaslici?
Zdroj: Unsplash

Když Kristine a Michael Barnettovi v roce 2010 adoptovali malou Natalii, bylo jim řečeno, že jí je šest let. Po několika týdnech však Barnettovi pojali podezření, že je vše jinak. Co když je jejich adoptivní dcera trpaslice s vážnými duševními problémy?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 12. 2022 16:00

Zanedlouho po adopci se prý dívka začala chovat velmi podivně, ba dokonce agresivně. Členům rodiny vyhrožovala zabitím. Po lékařských testech mělo vyjít najevo, že jí je ve skutečnosti minimálně 14 let. V roce 2013 adoptivní rodina pronajala Natalii byt. Byli si jistí, že je již plnoletá. Přestože pak rodina čelila obvinění ze zanedbání péče, nadále tvrdili, že je dospělá a šílená.

Znepokojivá adopce Natalie Barnett

Kristine Barnett chtěla vždy velkou rodinu. S Michaelem už měli vlastní děti, ale doufali, že by mohli rodinu ještě rozšířit pomocí adopce. Oba byli nadšeni, když se v roce 2010 dozvěděli, že floridská adopční agentura hledá nový domov pro malou holčičku Natalii. Ihned se za ní vydali a přijali ji za svou. A to i přesto, že Natalie trpěla vzácnou formou nanismu, tedy poruchou růstu. Péče o dítě s postižením jim ale nebyla cizí. Jejich syn Jake byl autista.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The Horror You Know (@horroryouknow)

Jenomže Natalia se vůbec nechovala úměrně svému věku. Kupříkladu měla ochlupené ohanbí a zuby dospělého člověka. A do koše s prádlem házela zakrvácené oblečení, což znamenalo, že má menstruaci. Nesmíme zapomenout ani na její záchvaty vzteku. Kromě vyhrožování smrtí jednou nalila Kristine do kávy bělidlo. Odmítala rodinnou terapii a začala slýchávat hlasy. Vyskakovala také z jedoucího auta a potírala zrcadla v domě krví.

Rodiče se proto rozhodli zajistit jí odbornou pomoc. A právě u psychologa se měla dívka přiznat, že jí je ve skutečnosti osmnáct a opravdu ráda psychicky týrá svou náhradní rodinu.

Záhada trpasličí ženy

V roce 2012 se Barnettovi rozhodli jednat. U soudu se jim podařilo “poopravit” její věk na 22 let. Pak mohla dostat odpovídající lékařskou pomoc a být hlavně odříznutá od adoptivní rodiny. Natalia zůstala v pronajatém bytě v Lafayette, ostatní se přestěhovali do Kanady.

Ačkoli jí Kristine ještě rok finančně pomáhala, kdyby nebylo sousedů, skončila by Natalia na chodníku. Sousedé, Antwon a Cynthia Mansonovi, nakonec v roce 2016 požádali o to, aby se stali jejími zákonnými zástupci. Jenomže to by vyžadovalo přepsání Nataliina data narození zpět na rok 2003, s čímž zase nesouhlasili Barnettovi.

O tři roky později byla adoptivní rodina obviněna ze zanedbání péče. I proti tomu protestovali, neboť stát Indiana hned několikrát potvrdil, že šlo o dospělého člověka. Kristine a Michael se dostali na svobodu až díky kauci.

Je pravda na Ukrajině?

Natalia pořád tvrdila, že byla v době adopce dítětem. DailyMail její výrok podpořil tím, že na Ukrajině našel její matku Annu Volodymyrivnu. Ta potvrdila, že se své dcery musela vzdát v roce 2003. Rodina ji totiž přesvědčovala o tom, že Natalie kvůli postižení nebude moci chodit. Reportéři navštívili i sirotčinec, kde se sami měli přesvědčit o tom, že byla tehdy dívka skutečně dítětem. Tím se ale celý příběh ještě víc zkomplikoval. Pochybili lékaři i soudy? Byli Barnettovi doopravdy špatnými rodiči? Nebo je Natalia podvodnice, jejíž rodina všechny ošidila? To asi ukáže až čas...

Zdroje informací:

Mamamia.com.au: Michael and Kristine adopted 7-year-old Natalia. They believe she was actually 22

Allthatsinteresting.com: The Story of Natalia Barnett, The ‘Six Year Old’ Adoptee Who May Have Been An Adult Dwarf In Disguise

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články