3 měsíce hrůzy: Kanadské farmáře prý teorizoval ďábel, duch i padlý anděl

3 měsíce hrůzy: Kanadské farmáře prý teorizoval ďábel, duch i padlý anděl
Zdroj: Pixabay

V září roku 1889 se na farmě rodiny Daggových začala odehrávat řada bizarních a paranormálních událostí. Poklidný život na vesnici poblíž kanadského města Shawville narušily snad všechny nadpřirozené jevy, které lidstvo zná.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 04. 2022 11:00

Vše začalo zcela nevinně. George dal své ženě dvě bankovky, které uložila do šuplíku v jejich pokoji. Další den ráno ale jedna bankovka ležela na zemi a druhá se někam vypařila. Během následujících dní se začaly přemisťovat a ztrácet další předměty. George byl přesvědčený, že za tím stojí mladý farmář Dean... Ten však vše popíral.

Strašidelné noční zvuky

O něco později se začaly v domě Daggových objevovat i neobvyklé věci jako klacky a kamení. Jednoho dne dokonce našla paní domu na podlaze rozmazané prasečí výkaly. Stále to však považovala za spíše otravné než děsivé. Myslela si, že jde o hloupý žert. Jenomže podivné jevy začaly nabírat na intenzitě.

V nočních hodinách se ze zdí ozývalo zvláštní bouchání. Když se všichni probudili, zvuky ustaly. Jakmile se však chystali znovu usnout, celá situace se znovu opakovala. Po několika dnech se začalo v jedné místnosti pohupovat houpací křeslo. Nádobí létalo vzduchem sem a tam a okna rozbíjely kameny, které vrhal někdo, koho nešlo vidět. Patrně jakási neznámá a zákeřná síla. A to nebylo zdaleka vše. Démon sabotoval i práci rodiny. Rozbíjel nádoby na mléko, ničil zařízení i nábytek.

Spontánní požáry

Během jediného dne vypuklo na pozemcích Daggových až osm požárů. Snažili se je uhasit, vtom jim ale měl někdo džbány vytrhnout z rukou a vodu vylít na ně. Došlo i na fyzické násilí - šťouchání a tahání za vlasy. To nejhorší ale teprve přišlo. Zlověstný hlas připomínající nerudného starce pronesl: „Chceš jít se mnou do pekla? Jsem ďábel a budu tě mít ve svých spárech.

Toto byly nejčastější “hlášky” neviditelného stvoření. Čím, nebo kým ono stvoření bylo? Nikdy nepadla jasná odpověď. Jednou to prý byl duch muže, který měl předtím v jejich domě bydlet, pak ďábel, jindy zase síla, jenž kdosi vyvolal pomocí černé magie. Ale mluvilo se i o padlém andělovi. Střídaly se také hlasy, které rodinu děsily. Kromě stařeckého to byl i dětský a pak hrdelní zvířecí vrčení. Neslyšela ho však pouze rodina Daggových, ale rovněž řada návštěvníků, kteří se k ním odvážili zajít.

Velká černá věc

Aby toho nebylo málo, začaly se v domě zjevovat i podivné bytosti. Kupříkladu “velká černá věc”, která ráda stahovala peřiny z farmářových dcer. Nejvíce to postihovalo jedenáctiletou Dinah. Na dvoře se zase objevoval muž s býčí hlavou a černý pes. Rodina ze zoufalství povolala reverenda Hornera, aby jejich domu požehnal. Neuspěl. Entita mu nejprve vynadala a poté hodila jeho modlitební knížku do krbu. O nic lépe se nedařilo ani druhému exorcistovi.

Nad zlým duchem měl nakonec zvítězit místní novinář a odborník na psychologii Percy Woodcock. Po několika úmorných hodinách debaty měl entitu přimět k odchodu. Následujícího rána se prý před farmou ještě zjevil vysoký starý muž v bílých šatech. Zamával na rozloučenou a zmizel v “plamenech”. A tím veškeré útrapy, trvající tři měsíce, ustaly. Podle místopřísežných prohlášení mnoha svědků to byla pravda. Můžeme tomu skutečně věřit, nebo to byla davová psychóza?

Zdroj informací: 

Mysteriousuniverse.org: The Terrifying Case of the Dagg Demon 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články