Záhadný případ UFO v Kentucky: Rodina Suttonů sváděla boj se stříbrnými mužíčky

Záhadný případ UFO v Kentucky: Rodina Suttonů sváděla boj se stříbrnými mužíčky
Zdroj: Pixabay

Jedno z nejbizarnějších setkání s mimozemšťany se mělo odehrát koncem léta 1955 na farmě v Kentucky. Rodina Suttonů tehdy prý dlouhé hodiny sváděla boj s nevítanými stříbrnými mužíčky...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 04. 2021 16:00

Potřebujeme pomoct, bojujeme s nimi už čtyři hodiny,” lapá po dechu jeden z osmi k smrti vyděšených mužů na policejní stanici v Kentucky přibližně ve 23:00. „S kým? S vesmírnými mužíčky s velkýma šikmýma očima!

Je to skutečný důkaz blízkého setkání třetího druhu, anebo šlo jen o přehnanou reakci osob (živenou tajemným měsíčním svitem), které vyděsily pouhé sovy? Ať už to 21. srpna 1955 bylo jakkoli, v Kentucky se na tuto počest pořádá každoroční festival s názvem Malí zelení mužíčci. Nutno dodat, že z této příhody čerpal inspiraci i Steven Spielberg, když tvořil film E.T. Mimozemšťan.

Bizarní setkání se stříbrnými mužíčky

Přestože se výše zmíněný festival nazývá Malí zelení mužíčci, ve skutečnosti měla být bizarní stvoření stříbrná. Alespoň se měla jejich těla stříbrně lesknout. Celý příběh začal však zcela nevinně. Billy Ray Taylor se 21. srpna 1955 vydal navštívit svého kamaráda Elmera Suttona. Jelikož bylo toho dne vedro, zašel si ke studni nabrat trochu vody. A v tom uviděl na obloze něco velmi neobvyklého.

Měl to být jakýsi létající předmět ve tvaru talíře. Z jeho výfuku tryskaly snad všechny barvy duhy. Elmer zpanikařil a utekl zpět do domu, kde vyplašeně oznámil, že právě viděl UFO, které přistálo za statkem. Jeho slova podpořil frenetický štěkot psů. Bylo jasné, že se blíží nějaký vetřelec. Mimozemšťané měli mít kulaté a příliš velké hlavy, šikmé oči, dlouhé paže a pařáty, kterými se skoro dotýkali země. Zdálo se také, jako by se kolem nich třpytil vzduch. A jejich těla se leskla, jako by byla z kovu.

Válka s mimozemšťany

Billy, Elmer a další muži na statku Suttonů nehodlali pouze nečinně přihlížet, a jakmile jeden z tvorů přitiskl na okno obličej, začali po něm všichni pálit. Po několika hodinách boje vyšplhali nezvaní hosté na okolní stromy. Toho muži využili, naskočili do aut a odjeli na policejní stanici. Protože byli opravdu vyděšení, rozhodl se šerif Russel Greenwell celou situaci prověřit. Když ale dorazili na místo, nenašli ani jednoho mimozemšťana.

Jak další den informoval deník Kentucky New Era, jeden z policistu akorát ve tmě šlápl kočce na ocas. Šerif mávl rukou, povzdechl si a vrátil se zpět na stanici. Seržant Frank Dudas ale mužům věřil. Sám na místě nezasahoval, ale rok předtím viděl na vlastní oči tři létající talíře. Zbylí strážníci se raději zdrželi komentářů...

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený World Champion Podcast (@worldchampionpod)

Mohl za to alkohol?

Zážitky na farmě Suttonů byly téměř ihned zpochybněny. Za vše prý mohl alkohol a měsíční svit. Policisté ale potvrdili, že ani jeden z mužů nebyl pod vlivem alkoholu. Další teorie hovoří o tom, že mohlo jít o výra virginského, který má dlouhá křídla, zářící oči a kulatou hlavu. Ať to bylo jakkoli, Suttonovi neváhali a začali vybírat vstupné od zvědavců, kteří se pak mohli po jejich farmě projít. Brzo ale narazili na sousedy, kterým se ruch nelíbil. Po deseti dnech výhrůžek se musela rodina Suttonů nadobro odstěhovat.

A jak to tedy bylo s těmi stříbrnými a zelenými mužíčky? Zelenou barvu jim přisoudili novináři. Zřejmě proto, že tento odstín měli mimozemšťané již od vzniku žánru sci-fi. Letectvo Spojených států amerických se případu věnovalo také v rámci Projektu modrá kniha a finální verdikt zněl – hoax.

Zdroj informací:

Allthatsinteresting.com: Inside the extraterrestrial tale of the 1955 Kelly-Hopkinsville encounter

Wikipedia.org: Kelly–Hopkinsville encounter

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články