Legenda o půlnočním jezdci: Ukřičený muž byl údajně miláčkem žen, ale také terčem útoků neviditelných lidí

Legenda o půlnočním jezdci: Ukřičený muž byl údajně miláčkem žen, ale také terčem útoků neviditelných lidí
Zdroj: Pixabay

Pro obyvatele Niagary v Severní Dakotě to byla učiněná noční můra. Každou noc se třásli strachy, zda nebude jejich městečkem projíždět přízračný půlnoční jezdec. Tato legenda, o muži jedoucím na koni, který přitom křičí z plných plic, vznikla na počátku dvacátého století.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 16. 06. 2023 16:00

Půlnoční jezdec ale není spojován pouze s rušivými nočními eskapádami, ale také s několika vraždami, které se doposud nepodařily vyšetřovatelům vyšetřit.

Byl to Eugene Butler?

Měl půlnoční jezdec nějaké jméno? Samozřejmě. Eugene Butler, který se v narodil v roce 1849. Prý pocházel z bohaté rodiny a měl kořeny v Británii. Poté, co byli z Dakoty násilně vystěhováni domorodí indiáni, zabral Eugene spolu s jinými muži jejich půdu, kde si vystavěl prosperující farmu o velikosti 194 hektarů.

Postupem času se z něho stal velmi bohatý farmář. Hodnota jeho majetku se vyšplhala na jeden a půl milionu dolarů (v přepočtu na současnou hodnotu). Společenský ale moc nebyl. Na veřejnosti se ukazoval jen tehdy, když si potřeboval něco zařídit v obchodě v nedalekém Latimoru. Společnost mu dělalo jen několik najatých dělníků, kteří mu pomáhali během sezony s pracemi na farmě. Kromě toho byl ale celou dobu sám.

Půlnoční jezdec

Než se z Eugena Butlera stal půlnoční jezdec, byl známý tím, že se u něho střídaly halucinace s paranoidním chováním. Byl skálopevně přesvědčený, že jsou do něho všechny místní ženy šíleně zamilované a chtějí se stát paní Butlerovou. To bychom měli ty halucinace. Paranoidní byl zase v tom, že se bál neviditelných lidí, kteří mu chtěli prý ukrást jeho peníze. A aby toho nebylo málo, nikdy se nenechal vyfotit, ukradlo by mu to jeho duši.

Po čase začal holdovat nočním projížďkám po městě. Když už nemohli lidé vystát jeho křik, nechali ho zavřít do blázince v Severní Dakotě. Byl to bezesporu nejbohatší pacient. Zřízenci u něho doma objevili 7 600 dolarů v hotovosti, šeky, velké množství zlata a několik státních dluhopisů. Během hospitalizace se zklidnil, halucinací se však nezbavil. Zemřel ve věku 62 let.

Šokující objev

Po smrti půlnočního jezdce byl jeho majetek rozdělen mezi příbuzné. Farma však skončila v rukou nových majitelů. Ti ji chtěli zrenovovat. Během kopání sklepa jeden z dělníků objevil kosterní pozůstatky. Po příjezdu policie bylo nalezeno celkem šest kompletních koster. Butler je před pohřbením svlékl donaha, takže je nebylo možné identifikovat. Dle rozdrcených lebek vraždil zřejmě tupým předmětem. Dvě těla měla zlomené nohy, aby zabraly méně místa.

Těla mohla patřit sezonním dělníkům, hospodyni a jejím dětem, anebo rodinným příslušníkům. Totožnost se nepodařilo zjistit ani pomocí moderních metod. Zjistilo se totiž, že kostry nejsou kompletní. A ztracené kosti se doposud nepodařilo najít.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Eugene Butler (serial killer)

Historicmysteries.com: Screams in the night: Who were the victims of the Midnight Rider?

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články