Vrah modelek: Psychicky nemocný Harvey Glatman své oběti svázal, fotil a pak zneužil

Vrah modelek: Psychicky nemocný Harvey Glatman své oběti svázal, fotil a pak zneužil
Zdroj: Wikimedia Commons/Colorado State Penitentiary, Public Domain

Harvey Glatman se prý narodil s provazem v ruce. Své oběti proto rád svazoval a pak uškrtil. Vybíral si z řad mladých modelek, kterým slíbil zajímavé focení, ale z jeho ateliéru se žádná nedostala ven živá.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 09. 2021 14:00

Bylo léto roku 1957 a modelce Judy Ann Dull zrovna zavolal muž, který se představil jako Johnny Glinn a tvrdil, že je profesionální fotograf. Řekl jí, že by ji chtěl na obálku časopisu. Dívka s nabídkou nadšeně souhlasila. Než odešla, stihla zamávat svým spolubydlícím. Kdyby tak věděli, že je to úplně naposledy. Jakmile Judy vešla do domluveného ateliéru, zjistila, že je v pasti. Vrah dívku nejprve vyfotil ve spodním prádle, pak ji svázal. Se zbraní v ruce ji znásilnil a nakonec uškrtil. Tělo následně odvezl pryč. Právě se zrodil “Glamour Girl Slayer.”

Oběť perverzních fantazií

Harveyho Glatmana pronásledovaly perverzní fantazie již od útlého věku. Do bytů různých žen se začal vloupávat už po dovršení dospělosti, což mu vyneslo šestiměsíční pobyt za mřížemi. Ale ani po odpykání trestu si nedal pokoj. Tentokrát se ocitl v nechvalně proslulé věznici Sing Sing, kde mu psychiatři diagnostikovali psychické problémy.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Criminoloy Freak (@criminologyfreak)

Když byl v roce 1951 podmínečně propuštěn, odstěhoval se do Denveru, kde se začal živit jako opravář televizí. Přitom si však zřídil ateliér. Tam hodlal, pod záminkou profesionálního focení, lákat své oběti, které pak již z jeho spárů nedokázaly uniknout.

Vrah modelek

Další vrahovou obětí se stala Shirley Bridgeford. S Glatmanem se seznámila v Klubu osamělých srdcí. Poté vzal dívku na rande, během kterého se ji snažil přesvědčit, aby mu zapózovala. Ale ani ona se nedočkala zářné kariéry modelky a skončila pohozená na opuštěném místě.

V říjnu roku 1958 se seznámil s osmadvacetiletou Loraine Vigil. Tu přímo na dálnici Santa Ana střelil do stehna, když se před ním odmítla svléknout. Naštěstí zrovna kolem projíždělo policejní auto. Šílený Glatman byl okamžitě zatčen a poslán za mříže.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Drunken Devil (@drunkendevil)

Směr plynová komora

Během výslechu Glatman nezapíral. Přiznal se ke čtyřem vraždám a svou výpověď podložil fotkami. Většina dívek na nich byla ve spodním prádle a svázaná. Svazování měl Glatman obzvláště rád. Jednou řekl, že se narodil s provazem v ruce. Za čtyři vraždy byl v roce 1959 odsouzen ke trestu smrti v plynové komoře. Když v ní skončil, bylo mu jednatřicet let.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Harvey Glatman 

Grunge.com: How The Glamour Girl Slayer Of the 50’S Lured His Victims Harvey Glatman

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články