Nevěsta pro Charlese Mansona: Vypočítavá Afton Burton si myslela, že užene slavného šílence

Poslední láska Charlese Mansona: Mladičká Afton Burton se chtěla přiživit na slavném šílenci
Zdroj: Wikimedia Commons/California Department of Corrections and Rehabilitation, Public domain
Charles Manson byl americký zločinec, fanatik a hudebník, který založil komunitu zvanou Manson Family.Po brutálním útoku na Sharon Tate, manželku známého režiséra Romana Polanského, byl Charles Manson odsouzen k trestu smrti. Zajímavé ale je, že Charles Manson neměl na rukou krev svých obětí. Vše za něho udělali jeho poskoci. Na fotografii je jeho stará cela z Old Noblesville.Charles Manson žádal o podmínečně propuštění celkem dvanáctkrát. Ani jednou neuspěl. + 2 fotky+ 3 fotky

Není žádným tajemstvím, že notoričtí zločinci a sérioví vrazi přitahují pozornost mnoha žen, které jsou jejich zapálenými obdivovatelkami. Buď je chtějí převychovat, nebo se snaží přihřát si na jejich slávě vlastní polívčičku. Milostné lapálie se nevyhnuly ani jednomu z největších šílenců - Charlesi Mansonovi.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 16. 01. 2023 16:00

Afton Elaine Burton kontaktovala Charlese Mansona poprvé v roce 2007, když jí bylo 19 let. Měla snad momentální zatemnění mysli? Co ji přitahovalo na takovém maniakovi?

Nevěsta pro Charlese Mansona

Afton Burton se narodila v roce 1988 v Bunker Hill. Je to tradiční farmářská vesnice, kde tehdy bylo pouze 1800 obyvatel. Příliš mnoho vzrušení jste tam nezažili. Aftonin dům se nacházel hned za jezerem. Byl nápadný velkou dřevěnou verandou, jenž byla ozdobena americkou vlajkou. Takové bydlení mladé dívce nevyhovovalo. V roce 2007 vybrala všechny úspory a přestěhovala se do Corcoranu v Kalifornii.

Ani Corcoran nebyl o moc větší než Bunker Hill, dívce však šlo o to, aby byla co nejblíž svému vysněnému muži - Charlesi Mansonovi. Toužila se stát jeho poslušnou a loajální nevěstou. Ale proč o ni projevil zájem samotný Manson? Prý se podobala Susan Atkins, člence jeho nechvalně proslulé rodiny. Afton v něm zase viděla nejslavnějšího chlapa na světě.

Láska k šílenci

Kromě slávy ji Manson zaujal přístupem k životnímu prostředí. Razil enviromentální teorii s názvem ATWA, což je anglická zkratka slov vzduch, stromy, voda a zvířata. Dívka si vsugerovala, že muž s takovým charakterem si musel své hříchy přinejmenším již odpykat. Zajímavé je, že její rozhodnutí nijak nepokazilo vztahy v rodině, přitom byla vychovávaná v baptistické domácnosti. Přátele ji ale nemilosrdně zavrhli.

Její otec Phil sice řekl, že se svatby nezúčastní, ale určitě kvůli ní svou dceru nezatratí. Když ale nakonec nic z toho nevyšlo, jistě ničeho nelitoval. Než Manson v 83 letech zemřel, Afton se o něho starala skutečně příkladně. Pomáhala mu spravovat finance a dary od fanoušků. Ujala se také správy webových stránek, kde pravidelně informovala o jeho zdravotním stavu. V hlavě se jí však rodil ještě jeden plán. Chtěla si zajistit práva na Mansonovu mrtvolu. Po smrti by ho za vstupné vystavovala ve skleněné rakvi..

Svatba s Charlesem Mansonem

Afton byla u Charlese Mansona pečená vařená. Zašlo to až tak daleko, že dostali povolení k sňatku. To však bylo zrušeno, když se úředníci dozvěděli o jejím podnikatelském záměru. Rodiče mladé ženy ale tvrdili, že ho skutečně milovala.

Vedení věznice však mělo v plánu neplnit všechna Mansonova přání. Bývalý vůdce kultu se s tím vypořádal po svém. Vyrobil panenky voodoo a píchal do nich jehlami ve snaze ublížit svým "nepřátelům". Pak mu ale došlo, že ho jeho milá vlastně tahala celý čas za nos, a tak jí to vrátil. Dokument o právech na své ostatky nepodepsal, neustále v ní živil naději, že to "jednou" udělá. Afton ho za to zasypávala toaletními potřebami, kterých bylo ve vězení pomálu. A tak to pokračovalo až do jeho smrti. Ke svatbě ho už nikdy nepřemluvila, neboť podle amerických zákonů by jí pak jeho tělo patřilo i bez podepsaného dokumentu. Kdo s čím zachází, s tím také schází...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Charles Manson

Allthatsinteresting.com: Meet Afton Elaine 'Star' Burton, The 26-Yeard-Old Charles Manson Superfan Who Almost Married HimBehind Bars

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články