Záhada sester Pollockových: Po tragické havárii se prý reinkarnovaly do dvojčat Gillian a Jennifer

Smrt sester Pollockových: Opravdu se o rok později reinkarnovaly?
Zdroj: Pixabay

V květnu roku 1957 došlo v anglickém městečku Hexham k tragédii. Během cesty do kostela srazilo auto jedenáctiletou Joannu Pollock a její o rok mladší sestru Jacqueline. Obě byly na místě mrtvé. To byl ale jen začátek příběhu...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 04. 2023 11:00

Za volantem auta seděla žena, která byla ten den pod vlivem řady léků. Násilně ji oddělili od jejích vlastních tří dětí. A aby se za to pomstila, najela do dívek schválně. Ihned putovala do psychiatrické léčebny. Zdrcené rodině to ale holčičky nevrátilo. Pak jejích matka Florence otěhotněla znovu a otec John si začal myslet něco velmi neobvyklého. Prý jde o reinkarnaci mrtvých dcer...

Reinkarnované dívky?

Matka zemřelých sester měla, coby oddaná katolička, na reinkarnaci svůj vlastní názor. Ve skutečnosti uvažovala, že by se s Johnem nejraději rozvedla. Těhotenství ale celou situaci změnilo. Lékař predikoval, že půjde o jedináčka, jenže se spletl, v říjnu 1958 se narodila dvojčata Gillian a Jennifer.

Odlišovala se od sebe jednou věcí - mateřskými znaménky. Jejich umístění odpovídalo jizvám, které měly Joanna a Jacqueline po nárazu na hlavách. Obě dívky navíc později dokázaly v Hexhamu určit, kde mrtvé sestry chodily do školy či kde byla jejích oblíbená hřiště. Rovněž věděly jména hraček mrtvých sester bez toho, aby jim je někdo řekl.

Jako vejce vejci

Kromě mateřských znamének a oblíbených hraček se dvojčata svým starším sestrám podobala i charakterově. Joanna byla vůči Jacqueline hodně ochranářská. Stejně jako Gillian, která se narodila o deset minut dříve než Jennifer a vždy měla tendenci se o svou sestru starat.

Dvojčata si rovněž oblíbila stejné hry a holdovala témuž jídlu jako Joanna a Jacqueline. Jejích matku to ale stále nepřesvědčilo. Pořád si stála za tím, že mluvit o reinkarnaci je hloupost. O něco později ale svůj postoj přehodnotila. Došlo totiž k situaci, ze které mrazí.

Vzpomínky na tragédii

Při jedné příležitosti vzala Gillian do rukou Jennifeřinu hlavu a pronesla: Z očí ti tekla krev. Právě v tomto místě tě auto srazilo." Jindy zase Gillian ukázala na znaménko na čele své sestry a řekla: „Čelem jsi se udeřila o kapotu."

Avšak nejen tyto děsivé vzpomínky naznačovaly, že na reinkarnaci možná něco bude. Obě dívky měly panickou hrůzu z automobilů. Jakmile slyšely, že o pár ulic dál nějaké startuje, začaly plakat a třesoucími se hlasy bědovat, že tentokrát si pro ně to auto opravdu přijede.

Takové chování se projevovalo do jejích pěti let. Pak začaly vzpomínky na smrtelnou nehodu pomalu mizet. Šlo doopravdy o důkaz reinkarnace, nebo opakovaly jen to, co jim měli údajně napovídat jejích dva starší bratři? Ti ale tvrdili, že jim nikdy nic neříkali. Kde je pravda?

Zdroje informací:

Unsolvedmysteries.fandom.com: Pollock Twins

Mamamia.com.au: In 1957, Jacqueline and Joanna were killed in car accident. The next year the were "reincarnated"

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články