4 nejšílenější dětští vrazi: Jeden vystřílel celou rodinu, druhý si myslel, že je reinkarnací Vůdce

4 nejšílenější dětští vrazi: Jeden vystřílel celou rodinu, druhý si myslel, že je reinkarnací Vůdce
Zdroj: Unsplash

Slovní spojení dětská nevinnost na tyto náctileté vrahy rozhodně neplatí. Navíc jejich vynalézavost a brutalita mnohdy předčí také „služebně starší kolegy.” Pojďme se podívat na čtyři nejděsivější dětské vrahy, jejichž případy otřásly i těmi nejzkušenějšími policisty.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 08. 2021 13:00

Když je vrahem dítě, vyvstává vždy mnoho otázek. Co jej k takovému jednání dožene? Má na něj vliv prostředí, v němž vyrůstá? Může za to týrání a zanedbávání ze strany rodičů? Někteří mladí zločinci se zdají být prohnilí již od velmi raného věku. Jako by se se zlou povahou narodili. Jejich činy jsou mnohdy tak zvrácené, že by je možná měl problém provést i některý z notoricky známých dospělých vrahů.

Škrtička Mary Bell

Přiznání jedenáctileté Mary Bell šokovalo v roce 1968 celou Anglii. Do opuštěného domu nalákala čtyřletého Martina Browna, jehož poté uškrtila vlastníma rukama. Chlapec musel dlouho trpět, neboť Mary neměla ve svém věku ještě tolik síly, aby jej připravila o život během několika sekund. Policie se však k jejímu doznání stavěla poměrně laxně.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Kill Time Podcast (@killtimepodcast)

Když ale o několik týdnů později zemřel Brian Howe, bylo vyšetřovatelům jasné, že si není s touto dívkou radno zahrávat. Její další oběť měla ostříhané vlasy, nohy poškrábané nůžkami, znetvořený penis a na břiše vyryté písmeno M. Po zatčení byla Mary odsouzena k 12 letům odnětí svobody. Do karet jí hrál fakt, že měla být zneužívána klienty své matky, která pracovala jako domina. V roce 1998 ale musela Mary prchnout ze svého domova. Její identitu totiž zjistilo několik novinářů. To vedlo Brity k přijetí zákona, který zaručuje mladistvým pachatelům doživotní ochranu identity.

Střelec Nehemiah Griego

Patnáctiletý Nehemiah se 19. ledna 2013 rozhodl, že puškou ráže 22, kterou vlastnil jeho otec, postřílí celou svou rodinu. Nejprve usmrtil matku, kterou střelil do obličeje. Rána však probudila jeho bratra Zephaniaha, kterého také záhy sprovodil ze světa. Běsnění neunikly ani dvě mladší sestry. Poslední obětí se stal jeho otec, pastor Greg. Schytal to ihned poté, co vstoupil do domu.

Proč? Zásadní se v této kauze zdál být vztah s jeho dvanáctiletou přítelkyní, v němž nechyběl ani sex. Nehemiah s ní měl dokonce celou akci naplánovat. Dívka ale nakonec od vraždy svých rodičů upustila. Pokud šlo tedy pouze o jakousi mstu vůči dospělým, jak to, že zemřeli i jeho sourozenci?Taková věc se musí dělat pořádně,” odpověděl chlapec během výslechu.

Travič Graham Young

Graham Young se mohl stát úspěšným chemikem, tento vědní obor byl jeho vášní. Své zkušenosti však nevyužil ve prospěch lidstva, ale pro naplánování vraždy. Na začátku 60. let začal nebezpečné látky přimíchávat rodině do čaje a jídla. Tou dobou se z patnáctiletého chlapce stal jakýsi pubertální Hitler. Nosil na sobě hákové kříže a všem kázal o tom, jak byl Vůdce nepochopený.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený TrueCrimeDrive (@truecrimedrive)

Založil také kult, do něhož rekrutoval děti z okolí. Tradovalo se, že mělo dojít i k několika rituálním obětováním koček. Po odsouzení strávil devět let na psychiatrii. Když pak spáchal další sérii vražd, již definitivně skončil za mřížemi, a to na doživotí. Zemřel v roce 1990.

Násilník Jesse Pomeroy

Pomeroy útočil v letech 1871 a 1872 na své oběti v lese v Massachusetts. Vyžíval se hlavně v surovém bití opaskem, několik chlapců také pobodal. Porota byla nemilosrdná, požadovala smrt oběšením. Guvernér měl ale jiný názor, opakovaně odmítal rozsudek smrti podepsat. Trest byl čtrnáctiletému Jessemu změněn na doživotí.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený True Crime Alley (@truecrimealley)

Pomeroy ale tuto šanci nevyužil k pokání, nýbrž k žádostem o milost a bezpočtu pokusů o útěk. Zemřel ve věku 73 let a za sebou měl téměř šest desetiletí za mřížemi.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Mary Bell, Nehemiah Griego, Graham Young, Jesse Pomeroy

Allthatsinteresting, The 4 Most Terrifying Serial Killer Teens

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články