Záhadná kletba Oscarů: Zlatá soška prý zničila manželství Reese Witherspoon, Hilary Swank a Halle Berry

Herečky, kterým Oscar přinesl smůlu aneb Proč se rozvedly Reese Witherspoon, Hilary Swank a Halle Berry?
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Angelina Jolie a o dvacet let starší Billy Bob Thornton vždy působili jako zamilovaní puberťáci. Poté, co Angelina v roce 2000 získala Oscara za snímek Narušení, se u ní projevila "oscarová kletba" a následoval rozchod.Kim Basinger a Alec Baldwin patřili mezi nejzářivější páry Hollywoodu. Jenže když Kim získala Oscara za drama L. A. - Přísně tajné (1997), nastal konec pohádkového vztahu. Halle Berry září štěstím vedle svého manžela Erica Beneta. Pak Halle dostala Oscara za snímek Ples příšer (2001) a rok poté následoval rozvod. Důvodem byly Ericovy nevěry.Kate Winslet a Sam Mendes dlouho tvořili spokojený pár. Když Kate proměnila jednu ze svých rekordních sedmi nominací na Oscara, šlo o drama Předčítač (2008), stálo ji to manželství.+ 3 fotky+ 4 fotky

Předávání filmových ocenění Oscar vždy slibuje večer plný slávy a těch nejlepších rób od předních světových návrhářů. Má však i svou temnou stránku. Na pozoru by se měly mít hlavně ženy. Říká se, že ta, která sošku dostane, se vystavuje riziku rozvodu...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 03. 2023 11:00

Oscara, jinak také Cenu Akademie, uděluje americká Akademie filmového umění a věd již od roku 1929. I když jeho sledovanost v posledních letech klesá, je ceremoniál považován za jednu z nejvýznamnějších kulturních událostí v Hollywoodu. Oscar už zažil spoustu skandálů, ale váže se k němu i jedna neobvyklá pověra, lépe řečeno kletba spojená se ziskem zlaté sošky.

Reese Witherspoon a Ryan Phillippe

Tato slavná dvojice si stojí za tím, že důvodem k rozvodu byl fakt, že se vzali příliš mladí. Jenomže je zde jedna zajímavá věc. Reese Witherspoon a Ryan Phillippe se k tomuto kroku rozhodli v roce 2006, kdy Reese vyhrála Oscara za film Walk the line. K faktickému rozvodu došlo o rok později. A jaké okolnosti je nakonec vedly k rozchodu?

Šlo o nevěru. Ryan si začal s australskou herečkou Abbie Cornish. Oba trvali na tom, že nejde o vztah a možná skutečně nešlo, neboť Abbie ho po pár měsících nechala. To už ale měl smůlu. Reese byla nadobro pryč. Svým dvěma dětem, dceři Avě a synovi Deaconovi, však byli i nadále dobrými rodiči.

Angelina Jolie a Billy Bob Thornton

Nejsou náhodou alespoň nejlepší herečky ve vedlejší roli imunní vůči oscarové kletbě? Zřejmě ne. Angelina Jolie získala sošku v roce 2000 za film Narušení. Tři roky poté oznámila, že se rozvádí se svým manželem Billym Bobem Thorntonem. Proč k tomu došlo? Zatímco Jolie se stále více angažovala v humanitární oblasti, Thornton se soustředil na hudbu.

Oba si prý časem již neměli co říct. Každý chtěl od svého života něco jiného. Přesto Billy Bob na toto období vzpomíná s nostalgií. Neměli se tehdy špatně. Jejich cesty se sice rozešly, ale nadále zůstali přáteli.

Sandra Bullock a Jesse James

Rozchod Sandry Bullock byl veřejným tajemstvím. Zprávy o Jesseho nevěrách (ano, množné číslo je zde oprávněně) se objevily krátce poté, co herečka v roce 2010 získala Oscara za snímek Zrození šampióna.

Fanoušky jejich rozvod šokoval o to víc, že byli zrovna v adopčním procesu. Ten nakonec skončil úspěšně, James však chlapce nesmí vídat. S touto nemilou situací se musel smířit. Také se Sandře a její rodině veřejně omluvil.

Kathy Bates a Tony Campisi

I ráznou Kathy Bates pravděpodobně stihla Oscarová kletba. Několik let poté, co si odnesla sošku za vynikající roli šílené fanynky ve filmu Misery nechce zemřít (1990), se rozešla s manželem Tonym Campisim. Brali se v roce 1991 a vydrželo jim to šest let. Děti neměli. Pravý důvod rozchodu není znám, uvádí se jen, že se jejich cesty rozešly. Byla to velká škoda. Pojil je dlouhodobý vztah. Před svatbou byli spolu dlouhých třináct let...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Oscar Love Curse

Cafemom.com: 15 Celebrities Who Are Victims of the 'Oscar Love Curse'

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články