Zmizení čtyřleté holčičky: Marjorie West prý unesla rodina, která hledala náhradu za zemřelé dítě

Nevyřešený případ Marjorie West: Kam se poděla čtyřletá holčička?
Zdroj: Wikimedia Commons/Narratively, CC BY-SA 4.0

Jednoho deštivého rána v květnu roku 1938 dostaly stovky zaměstnanců v Pensylvánii volno, aby se mohli zúčastnit hledání pohřešované dívky. Čtyřletou Marjorie West toho dne hledali policisté, psi, horníci, veteráni z první světové války a stovky dalších dobrovolníků. Uspěli?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 05. 2023 16:00

Marjorie se ztratila 8. května 1938, tedy na Den matek. Se svou rodinou se vydala na piknik, ale pak najednou zmizela beze stopy. Její případ začal sledovat celý národ.

Zmizení Marjorie West

Marjorie se ztratila zhruba čtyřicet let předtím, než média zasáhla ostře sledovaná zpráva, že byl unesen syn moderátora pořadu America's Most Wanted Adam Walsh. Jeho případ v Americe rozpoutal obrovskou paniku a strach z cizinců. Najednou se rodiče začali velmi zajímat o to, kde jejich děti pobývají, když nejsou zrovna doma. Vládní agentury zavedly nové programy, v nichž byly dětem odebírány otisky prstů pro případ, že by byly někdy uneseny.

Ale zpět k Marjorie, do doby, kdy si rodiče ještě tolik starostí nedělali. Holčička zmizela v okamžiku, kdy šla se svou sestrou Dorotheou sbírat fialky. Dorothea poté vyrazila k autu, aby matce ukázala, co nasbírala. Když se otočila, její mladší sestra byla fuč. I přes několikahodinové hledání a volání ji ale nenašli.

Pátrání po ztracené dívce

Když na místo dorazili policisté, začali nejprve prohledávat osmdesát let staré ropné vrty. Pak přišly na řadu studny a okolní lesy. Po dívce však nebylo ani stopy. Záhy se k vyšetřovatelům připojilo přes 200 dobrovolníků, kteří se nebáli pátrat i po setmění. Ráno přibylo dalších tři sta. Začalo se hledat také v okolí vodních toků, zda se dívka náhodou neutopila.

Bohužel se opět nic nenašlo. Mnoho lidí ale dodnes věří, že to odpoledne projely oblastí tři auta, přičemž do jednoho z nich měla být Marjorie naložena. Dva z řidičů byli následně identifikováni. Třetí muž prý jel ve svém sedanu tak rychle, jako by před něčím prchal. Byl to dívčin únosce? To vyvolalo další naději. Pátrací skupina se rozrostla až na 2 500 lidí...

Muž, který prý zjistil pravdu

O případ se zajímal i spisovatel a vysokoškolský profesor Thomas Beck. Prý se setkal s jistou Sylvií Waldrop London, jenž byla velmi podobná Dorothei, sestře zmizelé Marjorie. Ta mu vyprávěla historku, kterou slyšela jako malá. Na Den matek v roce 1938 srazil "její otec" dívku stojící poblíž silnice. Chtěl ji odvézt do nemocnice, když ale zjistil, že se probrala z bezvědomí a nevykazuje známky zranění, vzal ji k sobě domů na farmu v Severní Karolíně.

Jejich vlastní dítě zemřelo během zimy. "Novou" holčičku, tedy Sylvii, pak vychovávali jako vlastní. Když pak muž ve druhé světové válce přišel o ruku, považoval to za boží trest za to, co udělal. Sylvia měla často záblesky vzpomínek a v nich se objevovaly tváře členů předešlé rodiny. Beckovi řekla, že si přála jen dvě věci - setkat se s Dorotheou a aby její příběh zveřejnil až poté, co zemře.

První přání se jí bohužel nesplnilo. Dorothea byla v té době již příliš nemocná. Beck v roce 2010 vydal knihu s názvem Hledání Marjorie West. Je v ní skutečně obsažena pravda? Podařilo se mu rozluštit zapeklitý případ, na který byla policie krátká?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Disappearance of Marjorie West's

Historybyday.com: The unsolved mystery of Marjorie's West disappearance

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články