Zvrácená matka: Z osmiletého syna chtěla vymlátit homosexualitu, umučila ho k smrti

Šílená léčba homosexuality: Pearl Fernandez umlátila svého osmiletého syna k smrti
Zdroj: Unsplash

Domněnka, že homosexualitu lze vyléčit násilím, nepatří jenom do Ruska nebo mezi české milovníky bojových sportů. Vražda teprve osmiletého Gabriela Fernandeze vyděsila v roce 2013 celé Los Angeles. Před smrtí totiž musel čelit dlouhodobému mučení ze strany matky Pearl i jejího druha Isaura Aguirra. Důvod? Prý z něj chtěli dostat homosexualitu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 11. 2022 16:00

Gabrielovo týrání nebylo nikdy žádným tajemstvím. Ve škole se často objevoval s modřinami a dalšími jasně viditelnými zraněními. Přestože byla na tento fakt upozorněna sociálka, nepodnikla téměř žádné kroky. Vše skončilo, jak nejhůře mohlo – Gabrielovou smrtí.

Tragická minulost násilné matky

Pearl Fernandez se narodila 29. srpna 1983 a prožila velmi krušné dětství. Její otec byl kriminálník, matka zase místo milého slova raději volila dobře mířenou ránu. A aby toho nebylo málo, týrali ji i ostatní příbuzní, včetně strýce, jenž se ji pokusil znásilnit.

V devíti letech začala Pearl pít a užívat drogy. Vzhledem k nízkému věku se někteří odborníci domnívají, že to mohlo vést k určitému poškození mozku. Později jí byla diagnostikována řada zdravotních problémů, mimo jiné deprese, vývojová porucha a posttraumatická stresová porucha.

Když se v roce 2005 narodil Gabriel, měla Pearl za sebou již dva porody. Třetí dítě jí nebylo moc po chuti. Opustila ho prakticky hned v nemocnici, péči hodila na příbuzné. Ti proti tomu nic nenamítali. Vždyť již čelila obvinění z týrání prvorozeného syna a zanedbání výživy dcery. Bohužel z toho vždy vyvázla poměrně dobře. Úřady jí děti ještě nevzaly.

Týrání v rodině

První dva roky prožil Gabriel v relativním klidu. Nejprve se o něho staral prastrýc Michael. Pak se ho ujali prarodiče Robert a Sandra Fernandezovi. Vadilo jim, že ho Michael vychovává se svým partnerem Davidem. V roce 2012 ale začala Pearl najednou tvrdit, že o kluka není řádně postaráno, takže ho chce dostat do své péče. Ve skutečnosti jí však mělo jít pouze o přídavky na dítě. Plán vyšel, soud jí ho svěřil.

Týrání začalo prakticky ihned. Gabriel to vůbec netajil. V první třídě se zeptal své učitelky, zda je normální, že mámy bijí své děti. Po tomto dotazu jí bylo vše jasné a okamžitě kontaktovala sociální odbor. Úředníci ale po šetření v terénu nic zvláštního nezjistili. Děti byly vhodně oblečené a najezené. I dům prý působil velmi dobrým dojmem. Starší sourozenci sice modřiny neměli, zato Gabrielovi se celá situace jen zhoršila.

Vražda osmiletého Gabriela

Matčin přítel Isauro po něm střílel ze vzduchovky, do obličeje mu stříkal pepřový sprej, bil ho baseballovou pálkou a nutil jíst kočičí výkaly. Kromě toho musel chlapec spát v malé skříni a orálně uspokojovat jednoho příbuzného. Vše vyvrcholilo po osmi měsících, 22. května 2013. Tehdy Pearl zavolala na linku 911 s tím, že Gabriel nedýchá.

Nebylo se čemu divit, měl prasklou lebku, zlomená žebra a četné modřiny. Po příjezdu záchranářů se začali vymlouvat jeden na druhého. Pak se Pearlin přítel Isauro přiznal k tomu, že chtěl z chlapce vymlátit homosexualitu. I přes velkou snahu chlapec po dvou dnech v nemocnici umřel.

Gabrielovi sourozenci potvrdili, že se mu rodiče posmívali kvůli sexuální orientaci a nutili ho nosit dívčí šaty. Oba byli odsouzeni za vraždu prvního stupně. Pearl se ještě minulý rok snažila dostat na svobodu tvrzením, že není vinna a svému synovi by nic takového neudělala. Naštěstí jí to nikdo neuvěřil.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Murder of Gabriel Fernandez

Allthatsinteresting.com: The Crime Of Pearl Fernandez, The California Mom Who Openly Abused Her Son For Months Before Killing Him

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články