Zvrhlý David Parker Ray: Má mít na svědomí až 50 vražd, ženy mučil a znásilňoval v děsivé „Hračkárně"

Vrah z „Hračkárny": David Parker Ray prý mučil, znásilňoval a zavraždil až 50 žen
Zdroj: Unsplash

V březnu roku 1999 překvapil Cynthii Vigil na parkovišti v Novém Mexiku muž, který tvrdil, že je policistou v utajení. Zatkl ji prý kvůli podezření z prostituce. Ve skutečnosti to byl vrah David Parker Ray, který své oběti zavíral do takzvané „Hračkárny", což byl speciálně upravený přívěs hrůzy...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 03. 2023 16:00

Jeho pravou rukou byla Cindy Hendy. Společně ženu spoutali v přívěsu přistaveném u jejich domu. Tam začali Cynthii Vigil znásilňovat a mučit pomocí sadomaso a lékařských nástrojů, které střídaly elektrošoky. Naštěstí se jí nakonec podařilo utéct. Má se ale za to, že padesát žen, které nedobrovolně obývaly přívěs před ní, již takové štěstí nemělo...

Jak vyrůstá vrah

David Parker Ray se narodil v Belenu v Novém Mexiku v roce 1939. O jeho dětství se ví málo, jisté je jen to, že vyrůstal s dědečkem, násilnického otce neviděl moc často. Jako malý byl terčem šikany kvůli své plachosti před dívkami. To Davida nakonec dohnalo k pití a drogám.

A se ženami se mu nedařilo ani v dospělosti. Rozvedl se celkem čtyřikrát. Vyšetřovatelé si nikdy nebyli zcela jistí, kdy započalo jeho vražedné běsnění, ale dle odhadů to bylo někdy v polovině padesátých let. Vše vyšlo najevo až po útěku jeho poslední oběti.

Mučírna alias „Hračkárna"

Po Rayově zatčení dostala policie povolení k prohlídce jeho domu a přívěsu. To, co tam našli, poznamenalo muže a ženy zákona na velmi dlouhou dobu. Nejhorší byla Hračkárna. Uprostřed přívěsu bylo gynekologické křeslo, nad nímž bylo zavěšeno velké zrcadlo, aby oběť viděla vše, co se s ní děje. Na podlaze se válely biče, řetězy, kladky, popruhy, svorky, chirurgické nástroje a četné sexuální hračky.

Nalezeno bylo také jakési dřevěné zařízení, jenž mělo ženy znehybnit během znásilňování. Nejděsivějším artefaktem ale byla videokazeta z roku 1996, na níž byla vyděšená žena, kterou Ray a jeho přítelkyně nejdříve mučili a pak znásilňovali.

Po úspěšném útěku Vigil se úřadům přihlásila Angelica Montano. Byla to Rayova známá, která se u něj stavila pro směs na dorty. Zdrogoval ji, mučil a znásilnil. Nakonec ji vyhodil u dálnice v poušti. Případ se ale nijak nevyšetřoval. Nyní se konečně mohla dočkat spravedlnosti. Navíc se rozpovídala i Rayova spolupachatelka Cindy Hendy. Díky tomu vyšlo najevo, že mučení a několika vražd se účastnila i jeho vlastní dcera Glenda a její přítel Dennis. Zjistilo se také, že přežila i žena z videa. Ray jí sice podřízl hrdlo, ale zřejmě ne dostatečně hluboko. Jejímu příběhu však nikdo nevěřil...

Příliš krátký trest pro vraha

Rayovi procházelo toto počínání zejména proto, že se zaměřoval na ženy s nízkým socioekonomickým postavením. Navíc je vždy omámil, což vedlo k tomu, že si některé přeživší tak úplně nepamatovaly, co se jim stalo. Ačkoli kvůli absenci těl nebyl nikdy odsouzen za vraždu, odhaduje se, že mohl mít na svědomí až padesát životů.

Stejně dostal doživotí. Pokud jde o jeho společnice, Cindy si vyslechla trest v délce 36 let, Glenda dostala devět. Obě jsou již na svobodě díky předčasnému propuštění. David Parker Ray zemřel krátce po odsouzení na infarkt, čímž se prakticky vyhnul jakémukoli trestu. Bylo mu 62 let.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: David Parker Ray

Allthatsinteresting.com: David Parker Ray, The "Toy Box Killer" Who May Have Murdered Over 50 Women

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články