Děti podle horoskopu: Jaké povahové vlastnosti mají jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Děti podle horoskopu: Jaké povahové vlastnosti mají jednotlivá znamení zvěrokruhu?
Zdroj: Pixabay

Znamení zvěrokruhu neovlivňuje pouze nás, ale i naše potomky. Už od dětství se dají vysledovat charakteristické vlastnosti jednotlivých astrologických znamení.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 21. 04. 2020 07:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Dítě ve znamení Berana je optimistické a v kolektivu působí jako přirozený vůdce. Má neustálou potřebu něco dělat, jelikož ze všeho nejvíc nesnáší nudu. Dítě Beran se potřebuje nějak vybít, proto jsou pro něj ideální sportovní aktivity, ve kterých většinou vyniká. Toto dítě je zároveň velice tvrdohlavé a může mít sklony k agresi.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Dítě narozené ve znamení Býka bývá aktivní a nedělá mu problém zvládnout větší množství aktivit. Je odmala zodpovědné a záleží mu na školních výsledcích. Tyto děti bývají citlivé na barvy a zvuky a často mají umělecké nadání. Bývají to spíš samotáři, kteří tráví nejraději čas ve svém pokoji. Občas je dokáže vyvést z míry naprostá maličkost.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Dítě narozené ve znamení Blíženců bývá inteligentní a komunikativní. Nemívá problém s řečí a naučí se rychle číst a psát. Tyto děti potřebují nové podměty, jinak začnou být mrzuté. Koníčky dokáží měnit relativně často. Rády tráví čas se svými vrstevníky, že občas budete mít pocit, jakoby jste doma ani snad žádné dítě neměli.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Dítě narozené ve znamení Raka je odmalička orientované na rodinu a domov. Má pečovatelské sklony, proto se bude rádo starat o mladšího sourozence nebo o domácího mazlíčka. Je ohleduplné ke kamarádům a těch dobrých má jen pár. Bývají u něj jako u všech zrozenců vodních znamení časté změny nálad.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Dítě narozené ve znamení Lva je extrovertní a rádo se předvádí. Mívá hodně kamarádů, kde funguje jako přirozený vůdce. Potřebuje dost pozornosti a prostoru a velmi touží po uznání od rodičů i učitelů. Doma se dost nudí, proto potřebuje celou škálu koníčků. Rádo prosazuje svoje názory a umí být panovačné, když není po jeho.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Dítě narozené ve znamení Panny se rádo učí novým věcem a je dost ambiciózní. Samo k sobě ale umí být dost kritické, proto potřebuje podpořit a motivovat. Je to spíš samotář, který si k sobě pustí málokoho. Bývá pořádné a čistotné a dává si velký pozor na svoje věci.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Dítě narozené ve znamení Vah bývá přemýšlivé a intelektuální. Potřebuje klidné a harmonické prostředí a je citlivé na hádky a spory, které dokáže dobře vycítit. Mívá umělecké nadání, které rádo rozvíjí a celkově se zajímá o dost věcí. Má silný smysl pro spravedlnost, proto mu nesmíte nikdy křivdit, tím byste ho nesmírně ranili.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Malí Štíři jsou vynalézaví a energičtí. Odmalička se snaží všemu přijít na kloub, proto milují hádanky a různé křížovky. Jsou to spíše samotáři, kteří si dokáží jít za svým cílem a všechno dělají naplno. Bývají citliví na změny, které snáší těžko. Nefunguje na ně forma zákazů a příkazů.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou upřímné děti, ze kterých vyzařuje životní optimismus. Od malička bývají dost nezávislé a nemají rády, když je rodiče příliš kontrolují. Jejich fantazie je bujná, proto nesmíte věřit všemu, co vám budou kdy vyprávět. Jsou to malí objevitelé, které zajímá okolní svět. Pokud cítí, že ho něco svazuje dokáže být vzpurné a hádavé.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozoroh je miminko, které dostanete tak trochu pod stromeček. Je to inteligentní dítě, které se snadno učí a nemívá problém s pozorností. Tyto děti jsou ctižádostivé a většinou velice rychle vědí, co by chtěly jednou dělat. Mají rády společnost a mívají dost kamarádů. Potřebují pevný řád a rutinu, jak bývají podráždění a mrzutí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Dítě narozené ve znamení Vodnáře je nekonvenční a plné nápadů. Bývá hůře předvídatelné a dokáže vás mnohokrát překvapit. Je velmi zvídavé, proto ho bude zajímat všechno, co se kolem něj šustne. Připravte se, že může být dost těžko takové dítě dlouhodobě zabavit a některým vašim rozhodnutím se bude bránit.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Děti narozené ve znamení Ryb bývají spíše introvertní a dokáží trávit čas o samotě. Mají pozitivní vztah k přírodě, proto si rády hrají venku. Bývají ohleduplné a dělá jim dobře, když se mohou o někoho starat, proto budou toužit po domácím mazlíčkovi. Občas se vám mohou zdát příliš uzavřené a na jejich změny nálad si budete muset zvyknout.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články