Maximum meteorického roje Éta Aquaridy: Souhvězdí Vodnáře přináší pořádnou dávku motivace

Maximum meteorického roje Éta Aquaridy: Souhvězdí Vodnáře přináší pořádnou dávku motivace
Zdroj: Unsplash

Víte, co nás čeká na obloze v květnu 2022? Ačkoliv nejsou Éta Aquaridy tak významným meteorickým rojem, přinášejí s sebou velkou energii. Jejich radiant totiž leží v souhvězdí vzdušného Vodnáře, který se právě v tento den projeví v plné síle.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 05. 05. 2022 06:00

Roj je každoročně viditelný mezi 21. dubnem a 20. květnem, přičemž nejlépe pozorovatelný bývá 6. května. Nejde o hlavní meteorický roj, nemá žádnou ostrou špičku maxima. Meteory lze v současné době vidět jako součást roje Éta Aquaridy, které se oddělily od Halleyovy komety před stovkami let.

Vodnář se projeví v plné síle

Své jméno dostaly Éta Aquaridy podle toho, že jejich radiant leží v souhvězdí vzdušného znamení Vodnáře blízko jedné z jeho nejjasnějších hvězd Éta Aquarii. Právě v tento den tak bude energie Vodnáře silně dominantní a projeví se jeho typické vlastnosti. Vodnáři často plavou proti proudu, jsou to snílci a věční pozitivisté. Někdy jsou sobečtí, jindy až příliš laskaví a obětaví. Záleží tak, k čemu ten konkrétní den dostane člověk příležitost.

Budou se řešit také finance, Vodnář má často tendenci hromadit majetek. Důvodem jsou jeho obavy z nedostatku. Někde hluboko uvnitř sebe mají Vodnáři zakořeněno, že je může potkat neštěstí. Mezi přáteli bývají velmi oblíbení, a tak můžete v následujících dnech očekávat narůst společenských akcí.

Úspěch čeká na ty, kteří se nevzdají

Tohle je vaše jedinečná příležitost, jak využít Vodnáře ke svému prospěchu a originálním nápadem si zajistit zářnou budoucnost! Budete mít plnou hlavu plánů, které jen čekají na to, až je uskutečníte a začnete bojovat o své místo na Slunci.

Nenechte se zaskočit strachem, ten vždy lže a teď nejvíc. Leží před vámi celý svět, tak si ho vezměte a začněte znovu naplno žít. Jedině tak můžete zjistit, co se ve vás skrývá a co vše vám život může nabídnout. Úspěch není pro vyvolené. Úspěch je tu pro ty, kteří se nevzdávají.

Zdroje informací:

cs.Wikipedia.org

astrovm.cz

astro.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články