Přichází rok Tygra: Jak pečovat o tělo, duši, domov i kariéru, abychom byli spokojení?

Přichází rok Tygra: Jak pečovat o tělo, duši, domov i kariéru, abychom byli spokojení?
Zdroj: Freepik
V roce Tygra bude klíčové nechat věci plynout. Zkuste si doma vytvořit prostor, kde budete moct společně sedět a komunikovat.Svůj prostor doma co nejvíce uvolněte, vyčistěte a především zjednodušte. Pak se v něm budete cítit dobře.Rok Tygra také vyžaduje, abyste k sobě byli upřímní, střídmě jedli a pečovali o žaludek.+ 3 fotky+ 4 fotky

V úterý 1. února začíná podle čínského horoskopu rok Tygra. Jak se na něj připravit a co nám přinese? Klíčové bude, abyste nechali věci plynout a více pozorovali svůj svět. Byli k sobě a k okolí pravdiví. Přestali hrát role, které vám již nevyhovují, a měli kuráž a odvahu udělat krok z jistoty do neznáma. Jak na to, naznačila feng shui poradkyně a vědomá realitní makléřka Liběna Kubalíková.

Redaktor
Redaktor 11. 01. 2022 10:00

Základní principy roku Tygra jsou:

- Mluv, slyš, uzři, vnímej a žij pravdu

- Pěstuj svůj vnitřní klid a spokojenost

- Netlač řeku, teče sama

- Pouštěj a vypouštěj

- V jednoduchosti je pravá krása.

Tyto principy vložte do všech aspektů svého života. Do partnerských vztahů, pracovního prostředí, domova i k sobě samému. 

Jak pečovat o domov v roce Tygra

Důležité je neshromažďovat příliš věcí. Nekřečkujte! Neschovávejte si hromady starých časopisů, omšelého a nenošeného oblečení, nedělejte si velké zásoby jídla. Svůj prostor naopak co nejvíce uvolněte, vyčistěte a především zjednodušte. 

Udělejte si i takový prostor, kde není nic. Místo, kam byste dříve narvali třeba jen stojánek na kytky, pověsili obrázek. Nechte ho tentokrát volné. Zpočátku to může být nezvyk, ale neobsazené místo, které si doma vytvoříte, vám pomůže znovu objevit to, o čem třeba jen sníte. Díky prostoru získáte chuť k vlastnímu tvoření a novému nadechnutí.

Pokud je ve vašem obýváku dominantou televize a všechny sedačky směřují k ní, zkuste vytvořit spíše prostor, kde budete moct společně sedět, dívat se na sebe a komunikovat. Věnujte více pozornosti členům rodiny než koukáním na TV. Vytvořte si pomyslný kruh, ve kterém je střed – stůl, z něhož budete společně při konverzaci ujídat, hrát karty, deskové hry a pokládat i méně oblíbená rodinná témata. V takový čas se hodí otevřít i nepopulární otázky spojené se smrtí, pozůstalostí, narovnáním účtů v rodině, dědictvím aj.

V roce Tygra se “bude valit voda z břehů”. Pravidelně čistěte odpadní trubky, abyste neměli doma kalamitu. Opravte všechny kapající kohoutky a protékající toalety. Vše, co vám přetéká ze skříní a šuplíků, odstraňte.

Pokud vlastníte nemovitost, kde dlouhodobě nikdo nežije, třeba pozůstalost, kterou jste neměli sílu vyklidit a pustit, učiňte tak letos. Uleví se vám. Nelpěte na minulosti. 

Jak pečovat o tělo a duši v roce Tygra

Na péči o duši funguje tento recept - pravidelně “zalévejte” to, co ve vás vysychá. Věnujte si pozornost. Dejte sebe na první místo. Ve svém životě jste to nejdůležitější. Buďte k sobě upřímní. Buďte k sobě pravdiví. 

Jezte střídmě, dosyta. Důležité je se v roce Tygra nepřejídat. Jíst v souladu s přírodou, tedy vařit sezónní potraviny, a především jíst intuitivně, tedy v souladu se svým nastavením a individuálními potřebami. Pečujte o svůj žaludek, aby nebyl přetěžován, o svá střeva, aby se neucpala.

Pijte dostatečné množství čisté vody. Obsahuje vše, co potřebujete, je základem našeho těla. Dopřejte si dostatek nicnedělání. Pozorujte přírodu, kochejte se krásou kolem sebe. Více než zachycováním každého momentu foťákem si daný okamžik vychutnejte. Nejen, že vám neuteče kouzlo dané chvíle, ale zachytíte pocit, který si uložíte do své mysli, do svého srdce a to vám už nikdo nevezme. 

Odpouštějte. Odpusťte sobě, ostatním a vyčistěte si hlavu od zbytečných informací. To, co budete potřebovat vědět, se k vám ve správný okamžik dostane. Nenechte se zbytečně omámit vábničkami zvenčí. V obyčejných, běžných věcech je ukrytý poklad

Jak naložit s kariérou v roce Tygra 

Neseďte jedním zadkem na spoustě židlí. Vyberte si takovou, ve které jste tvořiví, těší vás to a naplňuje. Ostatní pusťte. Příliš mnoho zajíců, myslivcova smrt. Vyberte si takové pracovní role, které mají pro vás osobně dlouhodobě smysl. Jaké si to letos uděláte, takové to budete mít. 

Zkuste se zaměřit na to, co vám jde nejvíce. To rozvíjejte. Obrušte svůj vlastní diamant. Zjistěte, zda vás v tomto směru vaše firma může podpořit. Multifunkčnost je starý model. Tygr nikdy nebude rybou a ptákem. Tygr má své vlastní ojedinělé schopnosti a důležité místo v džungli. 

Pokud pracujete v HR, vnímejte své kolegy z pohledu čínského horoskopu a koukněte se, jakou džungli ve firmě máte. Tak můžete zjistit, jaké zvíře vám chybí a koho vlastně hledáte. Neplňte jen pracovní místa, tedy určité pozice a role, ale hledejte jinak, aby vznikla symbióza. 

Mějte kuráž a postavte se za sebe. Mějte odvahu měnit zaběhnuté stereotypy, které už dávno pozbyly platnosti. Dělejte vše tak, aby to fungovalo. Aby to jelo jako namazané kolečko. Jednoduše, aby vše plynulo jako řeka. 

Jelikož čas je relativní, každý ho vnímáme po svém. Někdo má pocit, že chodí včas, když je na schůzce deset minut předem, jiný má stejný pocit, přestože přijde o deset minut později. Vězte, že v roce Tygra přijdete vždy ve správný čas, ať hodiny ukazují, kolik chtějí. 

Pohled na rok Tygra je zprostředkován skrze intuitivní vnímání autorky a feng shui. Liběna Kubalíková je feng shui poradkyní a vědomou realitní makléřkou, provozující web bytvpohode.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články