Rady pro dívky podle časopisu Seventeen (1967): Trénujte melodiku hlasu a s chlapcem noste jen malou kabelku

Rady pro dívky podle časopisu Seventeen (1967): Trénujte melodiku hlasu a s chlapcem noste jen malou kabelku
Zdroj: Wikimedia Commons, Erik Holmén, Nordiska museet, CC BY 4.0

V roce 1967 vyšla publikace s titulem The Seventeen Book of Fashion and Beauty, jež by se s trochou nadsázky dala označit za nejhorší knihu všech dob. Tvůrci časopisu Seventeen určeného dospívajícím dívkám v ní nashromáždili spoustu užitečných rad, jak se stát příkladnou mladou dámou.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 29. 07. 2021 11:00

Publikace má ovšem jednu zásadní vadu na kráse. V podstatě nabádá k anorexii, vyzdvihuje význam fyzického vzhledu a vysmívá se hlasovému projevu dívek. Inu, posuďte sami.

Rady časopisu Seventeen, jak se nestát poběhlicí

Vyzývavé oblečení, výrazný parfém a příliš mnoho make-upu dělá z dívek ženy, které nebudou chtít muži milovat, ale spíše si u nich objednají sexuální služby. Totéž platí o dívkách, které mají příliš krátkou sukni, již si neustále stahují dolů, aby zakryly podvazky.

Důležité jsou také křivky. Proč si myslíte, že je většina dopravních značek na bílém či žlutém pozadí? Aby byly dobře vidět! A to platí i o ženských křivkách. Co se týče plavek, ty patří výhradně do vody. Promenádovat se v nich po městě nesmíte. A pozor také na líčení! Někdy stačí jen řasenka, rtěnka a tvářenka a je z vás klaun.

Rady časopisu Seventeen ohledně stravování

Jíte u kamarádek? Představte si, že jste křehká kráska z 19. století a jen zobejte jako ptáče, tedy od každého trochu. Pokud naberete kila na letní dovolené, nezbude vám než doufat, že jde o dočasný stav. Mezitím volte vhodné volné oblečení.

A co jíst každý den, abyste se udržela v kondici? Jedno vejce, 17 deka drůbeže, ryb nebo sýrů, 2 porce ovoce, 3 porce zeleniny, 3 sklenice mléka, 3 plátky chleba a 3 malé kousky másla. Pamatujte, dívky, pěkná postava mnohdy zmůže více než sympatický obličej. A nikdy nepodceňujte význam stahovacího prádla.

Rady časopisu Seventeen pro melodickou mluvu

Jak zní váš hlas? Vyslovujete zřetelně? Až budete příště volat svým nejlepším kamarádkám, zkuste si dát do úst zápalku. Schválně, zda to půjde poznat. Pokud ano, budete muset ještě hodně cvičit.

Klasické cvičení do-re-mi-fa-sol-la-si-do zase poslouží melodice vašeho hlasového projevu. Začněte u nejhlubšího tónu, kterým jste schopné pohodlně zpívat, a postupujte k těm vyšším. Pátý tón je pro vás ten správný, tím byste měla hovořit! Je příjemně vysoký a sytý.

Důležitější než obsah vašich slov je melodika řeči. Mluvte s úsměvem, vřelostí, vitalitou a něhou. I pouhým tónem hlasu lze říci: “Mám ráda lidi. Mám ráda tebe.”

Rady časopisu Seventeen pro styl a krásu

Pokud má dívka svěšená ramena, měla by raději doufat, že si toho nikdo nevšimne. A on si toho skutečně nikdo nevšimne, nebo lépe řečeno, jí si nikdo nevšimne. Narovnejte se a vypněte hruď. Zda máte správné držení těla, zjistíte velmi snadno. Postavte se zády ke stěně. Pokud se jí dotýká vaše hlava, ramena a pozadí, je vše v naprostém pořádku.

Kráčejte jako modelky. Jednu nohu mírně pootočte do strany, druhou vysuňte trošku dopředu. Pokud si vyjdete ven s nějakým chlapcem, mějte při sobě jen malou kabelku. Přece nechcete, aby si váš doprovod myslel, že v jejích hlubinách ukrýváte něco, co by ho mohlo kousnout! Svěží jako vánek, čistá jako studánka a krásná jako obrázek. To vše lze shrnout do jediného slova: dívka.

Zdroj informací:

Intothegloss.com: Hilariously Outdated Advice From Seventeen Magazine

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články