Lidský jehelníček: Dívka si propíchala celé tělo, špendlíky z ní vypadávaly i na toaletě

Lidský jehelníček: Dívka si propíchala celé tělo, špendlíky z ní vypadávaly i na toaletě
Zdroj: Unsplash

Tento prazvláštní, skoro až děsivý případ se navždy zapsal do historie Nottinghamské všeobecné nemocnice. Když tam počátkem srpna roku 1783 přijali Katherine Hudson, netušili, že se z ní vyklube předchůdce Pinheada z kultovního Hellraisera. Ti dva by si určitě rozuměli.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 01. 2022 13:00

Katherine Kitty Hudson se narodila ve vesničce Arnold v roce 1765. V šesti letech byla poslána ke svému dědečkovi, jenž byl kostelníkem v St. Mary’s Church. Utíráním lavic a zametáním podlahy si vydělávala na živobytí. Nešlo tady ale jen o peníze. Kdykoli našla na zemi ztracený špendlík nebo jehlu, vložila si je do úst. Jen tam byly uschovány v bezpečí.

Ústa plná špendlíků

Kitty si to po čase začala užívat. Zřejmě jí bodavá bolest, způsobená ostrými předměty v ústech, dělala dobře. Došlo to do takového bodu, že jsem nemohla bez špendlíků a jehel v puse spát, jíst ani pít,” svěřila se později Katherine. Toho využívala i mladá kostelníkova hospodyně, která dívce nabízela sladkosti výměnou za to, že si do úst nacpe špendlíky.

Tato nepřirozená záliba si začala na Kittyině těle vybírat svou daň. Zuby měla opotřebované až k dásním. Začala také trpět necitlivostí paží a nohou. Po přijetí do nemocnice měla celou pravou paži zanícenou. Lékaři to ale nechápali. Měla mít přeci postižená jen ústa. Co měly s jejím stavem společného horní a dolní končetiny?

Lidský jehelníček

Během vyšetření se přišlo na to, že si Kitty začala jehly zapichovat i do paže. Dvě měla pod kůží, kousek nad zápěstím. Další se nacházely o něco výš. Konečně tak začala dávat smysl její infekce. Lékaři všechny jehly a špendlíky vybrali pomocí kleští a Kitty kvůli tomu strávila v nemocnici dlouhých šestnáct měsíců.

Během té doby podstoupila četné operace. Postupně jí byly vyndávány další a další jehly z chodidel, nohou, paží a dalších částí těla. Bohužel také přišla o obě prsa. Tam si totiž zapíchla dlouhé pletací jehly. Po vytažení jedné z nich (chirurgové ji objevili uprostřed ňadra, pod žlázou) se u dívky po hodině od zákroku objevily velmi silné bolesti přecházející až do křečí.

Šťastný konec lidského jehelníčku?

Než byla Kitty konečně nadobro propuštěná z nemocnice, vytáhli lékaři z jejího těla neuvěřitelné množství jehel a špendlíků. Další ostré předměty vylučovala močí a zvratky. Plně “vyléčenou” se stala 18. prosince 1784.

Shodou okolností navštěvoval v té době nemocnici i Kittyin kamarád z dětství Goddard, který přišel o jedno oko. Prý ji vždy miloval a vzal by si ji, i kdyby jí amputovali všechny končetiny. Obnovené přátelství se záhy přehouplo ve vztah. Po půl roce od Kittyina propuštění se konala svatba. Měli spolu 19 dětí. Ranné dospělosti se bohužel dožila jen jedna dcera, ale i tak skonala ve věku 19 let. Kitty se po manželově smrti odstěhovala s přáteli do Derbyshire, kde prožila zbytek svého života.

Zdroje informací: 

Anomalien.com: The Strange Case Of Katherine Hudson

Ournottinghamshire.org.uk: The Pin Woman of Arnold

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články