Jakými plody vás překvapí babí léto na zahradě? Nejsou to jen jablka a hrušky

Podzimní zahrada dává plnou náručí
Zdroj: Pixabay
Jablka a švestky jsou synonymem podzimu.Ostružin jsou nyní plné lesy.Podzimní zahrada dává plnou náručí.Hrušky k podzimu patří.+ 1 fotka+ 2 fotky

Léto pomalu končí a přichází podzim. Vaše zahrada vám tuto skutečnost spolehlivě připomene, ať už tím, že bude potřebovat údržbu nebo bohatou nadílkou ovoce, které právě dozrává.

Redaktor
Redaktor 29. 08. 2018 12:53

Budete mít radost z ovocných stromů obsypaných plody. Za pár dní už ale nebudete vědět, co s ovocem. Co s velkým množstvím jablek či hrušek?

Můžete je zavařovat, nebo z nich připravit mošt. Pokud chcete ovoce ještě nějakou dobu skladovat v syrovém stavu, důsledně oddělte zdravé plody od těch nahnilých. Plody byste měli uchovávat na chladném, temném a suchém místě.

Kromě jablek a hrušek dozrávají také ostružiny a švestky, vlašské ořechy či vinná réva. 

Ze zeleniny mohou ještě dozrávat rajčata či okurky, ale také papriky a cukety. Vykukují také oranžové dýně a je čas vytáhnout ze země kořenovou zeleninu. Dopřejte si třeba šťávu z čerstvé mrkve, celeru, řepy a odvážnější z vás i petržele. Budete koukat, jak se po tomto detoxikačním drinku budete cítit skvěle.

Sklidit byste v průběhu září měli i bylinky jako například bazalku či majoránku. Přichází také sezóna léčivých plodů, jako je aronie, rakytník, dřín nebo trnka. 

Když jsou záhonky prázdné, hned je okopejte a pohnojte. Budou vám vděčné a za rok se odmění třeba stejně hojnou úrodou.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články