Losos čtyřikrát jinak: Jak poznat kousek, který chutná nejlépe

Divoký losos je dokonalou masitou rybou.
Zdroj: Makro
Losos divoký.Uzený losos je delikatesou.Tatarák z lososa divokého je sytě červený.Divoký losos je sytě červený.+ 11 fotek+ 12 fotek

Znalci tvrdí, že srovnávat divokou a pěstovanou rybu je stejné jako porovnávat běžný vůz s luxusem v podobě Rolls-Royce. Jak je to s lososem? Jsou opravdu tak markantní rozdíly v chuti farmovaných a divokých lososů?

Petra Járková
Petra Járková 09. 06. 2019 12:00

Jak poznáte maso lososa z farmy a z divoké přírody?

Maso divokého lososa není růžové, ale výrazně červené, má menší množství tuku, je pevnější a hlavně mnohem chutnější. Rozdíl vynikne především při prezentaci syrového či téměř syrového masa.

Syrové maso

Připravte si tedy obligátní lososový tatarák nebo si na něj zajděte do nějaké vyhlášené restaurace. Chybu určitě neuděláte s La Verandou, kde je tatarák z divokého lososa podávaný v křupavé trubičce a doplněný kaviárem ze šalotky a koprovým krémem.

Losos po japonsku

Jeho chuť také dokonale vynikne ve stylu tataki – kdy je maso na povrchu zprudka opečeno, ale uvnitř zůstává syrové. Populární japonskou úpravu doprovází řasa wakame, japonská majonéza a ředkev.

Obalovaný losos jinak

Dokonalá chuť prémiové ryby je skvělá i v úplně odlišném aranžmá, než na které jste zvyklí. Co takhle losos pečený v listovém těstě podávaný se špenátem a citronovým konfitem? Recept vás překvapí svou jemností, nicméně rafinovaná francouzská omáčka choron přidá náležité „grády“.

Středomořská klasika

Naopak středomořská kombinace lososa s olivami, mušlemi, krevetou a kalamáry nabízí plejádu opulentních chutí s puncem středomořské taverny.

Nechte to na odbornících

Pokud jste tedy milovníky lososa a chcete se opravdu přesvědčit o rozdílu chuti čerstvého divokého lososa v prvotřídní kvalitě Label Roug a toho ze supermarketu, pak si zajděte o víkendu od 14. do 16. června na oběd do La Verandy. Šéfkuchař Tomáš Huml se pokusí svým uměním poukázat na v prvotřídní kvalitě Label Roug markantní rozdíl v kvalitě mase a chuti.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články