Osvědčené tipy: Jaké potraviny rozhodně nepatří do lednice?

Zdroj: Pixabay
Rajčata ztratí v lednici chuťJak by měla vypadat správně uspořádaná lednice?Avokádo v lednici rychleji zhnědneMed v lednici zcukernatí+ 6 fotek+ 7 fotek

Pokud máte pocit, že všechno, co udržujete v chladu, vydrží déle čerstvé, mýlíte se. Existují totiž potraviny, které do ledničky prostě nepatří a my je tam s oblibou dáváme. Jaké to jsou a proč jim chlad škodí?

Petra Járková
Petra Járková 22. 02. 2019 12:00

Brambory

Divíte se, že nějak rychle tmavnou a sládnou? Tak je vyndejte z lednice a dejte na suché tmavé místo.

Cibule

Klidně ji nechte v teple, ale držte ji dál od brambor. Plyny a vlhkost, které se linou z brambor, způsobují hnilobu cibule.

Česnek

Česnek vám vydrží dva měsíce čerstvý, když ho necháte při pokojové teplotě a v suchu.

Avokádo

Pokud si koupíte méně zralé, nechte ho mimo lednici, krásně vám dozraje. A jestli spotřebováváte jen půlku plodu, první snězte tu polovinu, kde není jádro. Jádro zabraňuje hnědnutí avokád, takže ta půlka s jádrem vám vydrží déle čerstvá.

Rajčata

Chlad vám z nich udělá moučné červené cosi. Raději je nechte při pokojové teplotě a mimo dosah sluníčka.

Banány

V lednici se sice nezkazí, ale jejich slupka rychle zhnědne, takže na ně asi ztratíte chuť. Banány do lednice nepatří.

Med

Tohle tekuté zlato obsahuje přírodní konzervační látky, je téměř nemožné, aby se med zkazil. Když ho strčíte do chladu, akorát vám zcukernatí a vy ho budete muset ohřát. A protože ho určitě zbrkle ohřejete v mikrovlnce, ztratí všechny vitamíny a bude po medu. Takže nechte med venku na lince.

Arašídové máslo

Nechová se jako jiná másla, proto ho klidně skladujte ve spíži. Nežlukne.

Návod, jak si elegantně uvázat šálu: Naučte se čtyři nové způsoby, které vás stylově ochrání před zimou

Návod, jak si elegantně uvázat šálu: Naučte se čtyři nové způsoby, které vás stylově ochrání před zimou

Související články

Další články