Stávkují vaše děti s jídlem? Vyzkoušejte zdravé sušenky ze sezonních surovin

Pokud vaše dítě nejí, vyzkoušejte toto.
Zdroj: Klub maminek
Z dýně připravte pyré.K dýni přidejte banány.Lahodné dýňové sušenky pro malé děti.Zdravé dýňové sušenky z jednoho plechu.+ 1 fotka+ 2 fotky

Dýňové sušenky jsou nejen chutné, ale především plné tolik potřebných vitaminů a živin, bez kterých se objevování všeho nového prostě neobejde.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 22. 11. 2018 07:09

Pokud vaše děti stávkují v jídle a vy jste bezradní, vyzkoušejte tyhle křehké dýňové sušenky. Nejen že jsou zdravé a skvělé, navíc udělají bříšku vašeho děťátka dobře.

Připravte si tyto ingredience:

1/2 menší dýně hokaido 

2 zralé banány

160 g müsli s ovocem pro děti

150 g špaldové mouky celozrnné 

1 lžička skořice 

1 lžíce medu

Dýni důkladně očistíme a aniž bychom ji loupali, nakrájíme ji na menší kousky. Ty pak vložíme do hrnce s vroucí vodou a na mírném plameni vaříme do změknutí. Poté uvařené kousky přecedíme a necháme odstát.

Vychladlé kousky dýně přendáme do mixéru a spolu s oběma banány je umixujeme na hladké pyré. Pokud budete sušenky doslazovat medem, právě teď je ten pravý čas ho přidat do mixéru a ještě chvilku směs pomixovat.

Müsli, mouku a skořici důkladně promícháme v hlubší míse. Do této moučné směsi přidáme hladké pyré, které jsme v předchozím kroku umixovali z dýně a banánu.

Na plech vystlaný pečicím papírem uděláme malé hrudky, které pomocí lžíce trošku zploštíme. Sušenky pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 20 minut.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články