Světlo v lednici není proto, abyste jí našla i po tmě: Konec nočním výletům.

Svým světlem vás lednice bude vábit. Odolejte.
Zdroj: unsplash.com
Lednice je v noci váš nepřítel.Snídani nevynechávejte. Energie vám pak bude chybět večer.Nezapomínejte ani na svačinu. Jíst byste měla každé 2-3 hodiny.Kupujte kvalitní potraviny. Pro maso jděte do řeznictví. Levné a nekvalitní potraviny vás nezasytí, ani vám nedodají energii.+ 2 fotky+ 3 fotky

Přistihla jste sama sebe, jak se pod rouškou tmy plížíte potichu do kuchyně? Hlavně, aby vás neslyšel přítel nebo spolubydlící, hanbou byste se propadla. Tma láká k páchání trestných činů, a to se týká i našeho těla a stravovacích návyků. V tomto případě by spíš sedělo „zlozvyků“.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 31. 10. 2018 12:56

Tento nešvar se totiž projeví na vašem celkovém zdraví. „Díky“ tomu dochází ke špatnému hospodaření s přijímanou energií v podobě jídla a následně i k nesprávnému trávení. Jestliže se na noční expedici do lednice vydáte jednou za čas, dá se ještě přimhouřit oko. Jste-li ale jako komár omámený světlem pouliční lampy a světlo lednice na vás působí hypnotizujícím dojmem, skoncujte s tím.

Chyba je nejspíš v příjmu potravy a nedostatečnému množství energie, které si vaše tělo žádá během dne a vy, ať už z nedostatku času nebo snaze držet dietu, mu ho zkrátka nedopřejete. A tak se o slovo přihlásí ještě večer. A mnohem hlasitěji.


Co tedy změnit, abyste se vyhnula plížení po kuchyni?




1) Snídejte

Notná dávka energie každé ráno zmenší pravděpodobnost návštěvy lednice v nočních hodinách na minimum. Vydatná snídaně zásobí organismus potřebnou energií a ta pak nebude chybět později. Snídaně by měla být bohatá na bílkoviny (např. vejce) a rozhodně byste ji neměla vynechávat.


2) Jezte pravidelně

V přímé návaznosti na snídani nezapomínejte na svačinu. Energii byste měla doplňovat v intervalech 2-3 hodin. Jezte často, ale po menších porcích. Stále platí, že nejvydatnější jídlo dne je snídaně, oběd střídmější a večeře by měla být lehká. To je z toho důvodu, že organismus je po již po celém dnu vyčerpaný a nemá tolik síly zpracovávat hamburger, který jste si rozhodla dát v osm hodin večer.


3) Kvalita nad kvantitou

Volte kvalitní potraviny. Jídla bohatá na bílkoviny (hovězí maso, kuřata, ryby) s dostatečnou porcí zeleniny zaženou váš noční „hlad“. Pro maso choďte k řezníkovi, pro zeleninu na trhy. Scvrklá paprika v supermarketu vám opravdu potřebné živiny nedodá.


4) Spěte

To, že vás hodní mlsná způsobuje i nedostatek spánku. V těle se nachází hormon zvaný peptid, který vydává do oběhu signál, jestli jste sytá, či nikoliv. Ten je právě „omámený“ kvůli tomu, že jste nevyspalá, a tak jeho rozkaz, že tělo chce jíst, může přijít kdykoliv.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články