Víte, co jsou signature drinky a koktejly? Hit letošního jara a léta!

Absinth můžete přidat do koktejlů
Zdroj: Pixabay
Signature drink  Vodka, thyme & apricots.Signature drink Grape escape.Signature drink Barceló fashion.Signature drink Be archeologist.+ 6 fotek+ 7 fotek

Jaro a léto přejí originalitě, proto nejedna restaurace či bar přichází na trh se signature drinky a koktejly. Kde si můžete dopřát ty nejlepší?

Petra Járková
Petra Járková 07. 05. 2019 14:00

Be Bop Bar

Například takový Be Bop Bar v hotelu Alcron přináší nové signature drinky a novinky mezi raritními lahvemi.

A nám se líbí, že to není jen o nějakých novinkách, ale i o příbězích, které se v Be Bop Baru odehrávají. S blížícím se létem se na drink menu objevují zážitky ve skleničce, které chutí a vizuální stránkou přenášejí hosta do tajemných dálek.

Jsou to například:

"BE THE GENIE" – konvice, která třením vzbudí Aladdina.

"BE LOCO" -  sombrero, které je synonymem Mexika.

"BE AN ARCHEOLOGIST" - truhla nesoucí poselství.

Další novinkou jsou nové raritní lahve, které jsou celosvětově jedinečné. Je to například Macallan z roku 1957, jenž je současně nejvzácnější lahví na baru. Byla vytvořena k oslavě 25. výročí italské firmy Rinaldi Brothers v Bologni. Destilace proběhla v roce 1957 a lahvována byla roku 1982. Chuťový profil je nahořklý tmavou čokoládou, kávou a oslazen rozinkou. Dubové dřevo dodává vůni. Naopak zabrousíme-li do českých končin, nově natrefíme na výjimečnou slivovici Rudolf Jelínek Family Reserve, která zrála 20 let v dubových sudech. Destilována v roce stého výročí založení firmy. Signature drinky i raritní lahve otevírají v Be Bop Baru hranice poznání.

Bar celou noc

Příjemný personál vás pohostí drinkem Barceló fashion – jak jinak než zeleným – tento osvěžující drink s ginem, okurkou, limetou a mátou v létě rozhodně oceníte. Navíc ho v tomhle baru rozhodně umí, tudíž je to opravdu jejich povedený signature koktejl.

Groove bar

Vynikající signature drink ze sortimentu koktejlů ze sezonních surovin je rozhodně Vodka, thyme & apricots, kdy padla volba na meruňkové pyré, vodku a tymián. K létu rozhodně patří také třešně a jahody, se kterými v drincích také počítají. Vybere si tedy opravdu každý.

Dandy bar

Grape escape je další osvěžující záležitost na léto s bianco tequilou, hroznovým vínem, zázvorem a Martini extra dry. Sezonních drinků s lákavými ingrediencemi najdete na titulní straně nápojového lístku spoustu a popravdě asi nebudete vědět, který dřív.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články