Vlašské ořechy: Malý zázrak na boj s cholesterolem i proti stárnutí

Jídlo jako lék? Rozhodně.
Zdroj: unsplash.com
V minulosti se ořechy vkládaly do postele novomanželů jako zesilovač touhy.Toužíte po pleti bez vrásek? Jezte ořechy 4x týdně.Vaše vlasy budou silné a lesklé.Žádné další lámání a třepení nehtů.+ 2 fotky+ 3 fotky

Podobně jako tomu bylo v pohádce o Popelce, která našla v oříšku krásné šaty, můžete i vy objevit malý zázrak. Pouhá hrstka oříšků denně vám sníží hladinu cholesterolu a zpomalí stárnutí.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 31. 10. 2018 15:35

Již naši předkové přikládali ořechům magickou moc. Podle keltských legend ten, kdo jedl ořechy, získal moudrost a rozvahu. Také se věřilo, že lečí duševní choroby a jako zesilovač touhy se vkládaly do postele novomanželům.

V současné době se ale lidé zaměřují spíše na tu prokazatelnou hodnotu, tu odborníci shledávají hlavně v prevenci proti kardiovaskulárním chorobám. Podle průzkumu z pensylvánské univerzity vlašské ořechy významně snižují hladinu cholesterolu a tímpádem i flexibilitu cév. Když si tedy dopřejete čtyřikrát do týdne hrstku oříšků, předejdete tak možnosti onemocnění srdce. Stejné léčivé účinky se připisují i vlašskému oleji.




Díky vysokému podílu omega 3 mastných kyselin se snižuje riziko vzniku diabetu 2. typu. Toto onemocnění souvisí se sníženou citlivostí tkání a nadměrným množstvím tuku v těle. Právě tyto kyseliny, které jsou ve „vlašácích“ omezí riziko chronického zánětu.


Živiny, které obsahují, působí pozitivně na lidskou mysl, navozují pocit spokojenosti a pohody. Vyvažují hladinu hormonů v těle a nastolí tak rovnováhu.


Časopis Food and Function poukazuje i na blahodárné účinky na pleť. Oříšky zpomalují proces stárnutí a vaše pleť bude čistá a mladistvá. Stejně tak i vaše vlasy a nehty budou silné a lesklé.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články