Vysoký cholesterol ani rakovina nemají šanci, pokud budete jíst tuto zeleninu

Za konzumaci rajčat můžete být jedině pochválena.
Zdroj: unsplash.com
Rajčata jsou vynikající i na pizze.Dietáři budou nadšení, rajčata mají nízký obsah kalorií.Odpovídá tento obrázek počtu vašich vykouřených cigaret za den? Za každou snězte jedno rajče.S rajčaty přichází i dobrá nálada.+ 2 fotky+ 3 fotky

Kouříte nebo pijete hodně kávy? Pak byste svůj organismus měla postavit na nohy pořádnou detoxikací, která vás zbaví škodlivin, způsobených třeba zmíněnými zlozvyky a rituály. Postačí vám k tomu „obyčejná“ rajčata.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 24. 10. 2018 14:47

Cenově dostupná vitaminová bomba se skrývá v malé červené zelenině z čeledi lilkovitých. Rajčata jsou pro svůj nízký obsah kalorií vhodná i pro zařazení do diet. Díky beta-karotenu a lykopenu přirozeně posilují imunitu a spolu s vysokým obsahem vitaminů, antioxidačních karotenoidů a minerálů jsou nutnou součástí každé domácnosti, jestliže nechcete podlehnout nachlazení. Příležitostí je v tomto sychravém počasí nespočet.

Rajče k nám připlulo v 16. století z Ameriky a od té doby se přišlo na spoustu věcí, které je schopné zlepšit, odstranit, potlačit nebo zmenšit riziko, že se vám vůbec něco v těle porouchá.


Díky výše zmíněnému lykopenu se můžete vyhnout i rakovině, která je pro lidstvo stále citlivým tématem a žádný zaručený lék na ni neexistuje. Rajská jablíčka s obsaženým lykopenem, který patří mezi kartenoidy, chrání obranné membrány tělesných buněk a tím tak podporuje funkčnost imunitního systému. Rakovina prsu, dělohy nebo slinivky se vás tedy díky tomu nemusí týkat.




Trápí vás vysoký cholesterol? Jezte rajčata a spolu s tím už po osmi týdnech zmizí z vašeho těla i škodlivé tuky.


Lykopen, který se nachází ve slupce a oblékl rajče do červeného kabátu, je silným antioxidantem. Vyplaví vám z těla toxiny a další látky, bez kterých se váš organismus rozhodně obejde, ba mu bez nich bude přímo náramně.


Pokud jste vyložený „rajčatomil“, tím lépe pro vás. Riziko, že byste dostala mrtvici nebo vám onemocnělo srdíčko, je totiž díky tomu minimální. O to více budete potěšena po zjištění, že pravidelný přísun rajčat vám udrží dobrou náladu. Způsobuje to látka zvaná tyramin, která se v rajčatech nachází.



Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články