Jonáš (30): Moje manželka je hodně pragmatická a myslí na všechno. Zapomíná jen spát se mnou

Jonáš (30): Moje manželka je hodně pragmatická a myslí na všechno. Zapomíná jen spát se mnou
Zdroj: Freepik

Jonáš má svoji manželku Patricii moc rád. Je skvělá parťačka a pragmatická žena, takže jim vztah báječně funguje. Patricie zapomíná jenom na jednu věc, která je zase moc důležitá pro Jonáše...

Jana Jánská
Jana Jánská 19. 09. 2023 07:00

Patricii (29) jsem potkal na koupáku, kde na ní mohli všichni oči nechat. I já jsem se rád podíval na její báječnou figuru, ale líbilo se mi také, že si četla. Dodnes si pamatuju, že to byl Coelhův Alchymista, kterého jsem kdysi četl. A tak jsem to na ni zkusil přes literaturu.

Asi mám ideální ženu

Začali jsme spolu chodit a pak jsme se vzali. Postupně jsem zjistil, že nejen vypadá dobře, ale má srovnané priority a je hodně pragmatická. Díky tomu jsem s ní snad nezažil nějaké výlevy a velké hádky, její chování má vždy logiku.

Patricie dokáže naplánovat dovolenou i bez pomoci cestovky, ví, kde jsou věci levnější a nebojí se zařídit prakticky cokoliv. Nemusím být ten, kdo má tyto věci v domácnosti na starosti, klidně jí to přenechám. Vím, že se na ni můžu spolehnout a věnovat se něčemu jinému.

Má pochopení i pro to, že občas zajdu na pivo. Bere to jako součást života a ví, že člověk nemůže jen sedět doma. Musím říct, že si to užívám. Ten její pragmatismus je někdy trochu otravný a možná bych občas uvítal špetku nepředvídatelnosti a chaosu, ale z dlouhodobého hlediska jsem spokojený. Až na jednu věc...

Hapruje nám to v ložnici

Patricie se sice dokáže zorientovat v mnoha oblastech života, ale v jedné to drhne. To božské tělo, které kdysi obdivoval celý koupák, nevidím tak často, jak bych chtěl. Nejde mi do hlavy, že se vší tou pragmatičností nechápe, že sex je pro vztah důležitý.

Když se večer pokusím připravit nějakou atmosféru, moc to nefunguje. Ani pokus o rychlovku ráno před odjezdem do práce mi nevychází. Ona vlastně na to ani nic neříká, jen tak kouká. Přijde mi, že u toho přemýšlí nad něčím úplně jiným.

Zkusil jsem to s ní probrat. A snad poprvé v životě neměla na něco odpověď. Ta žena, která se umí poradit v každé situaci a složila manželskou postel bez návodu, najednou řekla, že něco neví...

Nevím, co mám dělat

Přijde mi, že jsem si tak moc užíval, že otěže ve vztahu převzala Patricie, že jsem zapomněl, jak nám to drhne v ložnici. Zatím jsem jí nebyl nevěrný, ale nevím, jak dlouho to ještě zvládnu. Je mi třicet, nějaké to vzrušení bych ještě uvítal.

Bojím se, že pokud bych si našel bokovku, Patricie by to pochopila. Když sex nebaví ji, tak jsem si prostě našel náhradu. Vyřešeno. Ale já to tak nechci. Nejraději bych spal s ní. Jenže vůbec netuším, jak to zařídit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články