Konec mýtů o stahovacím prádle: Umí být i svůdné a rozhodně jej nenosí jen ženy s větší velikostí

Konec mýtů o stahovacím prádle: Umí být i svůdné a rozhodně jej nenosí jen ženy s větší velikostí
Zdroj: Oficiální materiály prodejce
Silně zpevňující tvarující body, Marks&Spencer, 1 399 KčTvarující body s ozdobnými vsadkami, Simone Pérèle, 2 490 KčLehce tvarující body s hlubokým dekoltem, H&M, 949 KčKalhotky se stahovacím efektem, Simone Pérèle, 1 200 Kč+ 17 fotek+ 18 fotek

Všeobecné povědomí, že jej mají nosit jen dámy s velkostí XXL, už dávno neplatí. Stahovací prádlo může být skvělým pomocníkem v šatníku každé ženy bez ohledu na její tělesné proporce. Znáte mýty, které jej provází a víte, jak jej vybírat a nosit?

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 25. 05. 2024 09:00

Není to jen o formování přebujelých tvarů. Pozitiva stahovacího prádla s nadšením využívají i ženy s naprosto běžnými tvary a štíhlou figurou. Patří mezi ně třeba herečka Tereza Kostková, která se před časem magazínu Lifee svěřila, že na něj nedá dopustit za žádných okolností. “Stahovací prádlo mám vždycky, léta letoucí a všude. Proč? Není to otázka nějakých špeků, ale pokud jdete do večerních šatů, tak to vyhladí povrch šatů a na televizní obrazovce to hezky vypadá," překvapila v rozhovoru štíhlá Tereza svým pragmatickým vysvětlením.

Formující, se střední intenzitou stažení, nebo opravdu stahovací?

A jak překvapivá jsou pro mnoho z nás slova oblíbené moderátorky, o tom svědčí i sada celkem běžných mýtů, které stahovací prádlo stále ještě doprovází. Pojďme je společně postupně vyvrátit. Tak třeba, že rozhodně nepatří jen ženám s plus size tvary, protože si můžete vybrat hned ze tří variant komprese dle příležitosti, typu postavy i potřebného stupně korekce.

Hugh Grant by byl současností překvapen

Spodní prádlo s tvarovacím či formujícím efektem také rozhodně nemá jen striktně praktickou funkci. Ano, umí být dokonce i sexy, i když je mu často, možná pod vlivem nezapomenutelné “kalhotkové” scény z Deníku Bridget Jonesové z roku 2001, ve které Hugh Grant se slovy “Ahoj, mami” narazí pod šaty na stahovací “bombarďáky“ Reneé Zellweger, přisuzován spíše opak.

V nových kolekcích nejedné módní značky zaměřené na spodní prádlo narozdíl od Bridgetiných “gatěk” najdete dnes zcela neodolatelné kousky s pružnými krajkami, průsvitnými vsadkami a dalšími ozdobnými prvky, které jste si doposud se stahovacím či formujícím prádlem jistě zatím nedovedly představit.

Jako druhá kůže

A ohromující je i materiál, který jej dnes tvoří. Vývoj totiž umožňuje nahradit dříve neforemné, nepohodlné a někomu i fyzicky nepříjemně tuhé stahovací typy inovativními, velice tenkými textiliemi, které se nepropisují nejen pod šaty, pod které je oblečete, ale stejně přívětivé jsou i k tělu při samotném nošení.

Tím padá snad i poslední mýtus přisuzovaný stahovacímu prádlu, totiž že jej nemůžete nosit po celý den. Naopak, novinky jsou nejen krásné, ale i příjemné, takže je nebudete naopak snad ani chtít svléknout.

Ještě svou sadu stahovacího či formujícího prádla nemáte? Inspirujte se výběrem, který jsme pro vás připravili v galerii pod článkem.

Moderátorka Soňa Porupková prodělala rakovinu kůže: Na podezřelé znaménko mě upozornila až maskérka

Moderátorka Soňa Porupková prodělala rakovinu kůže: Na podezřelé znaménko mě upozornila až maskérka

Související články

Další články