Tajemství Terezy Kostkové ze StarDance: Stahovací prádlo nosím vždy a všude, nejde o špeky, ale vypadá to lépe

Tajemství Terezy Kostkové ze StarDance: Stahovací prádlo nosím vždy a všude, nejde o špeky, ale vypadá to lépe
Zdroj: Se souhlasem České televize
Tereza Kostková a Marek Eben moderují televizní soutěž StarDance už 17. rokem.Tereza Kostková říká, že za jejím dokonalým lookem pro každý finálový večer stojí celá řada odborníků.O její dokonalý make-up se například stará make-up artista Pavel Bauer.Po boku Marka Ebena vypadá Tereza Kostková vždy dokonale.+ 16 fotek+ 17 fotek

Moderátorka Tereza Kostková (47) provází po boku Marka Ebena (65) diváky pořadem StarDance už 17 let. V otevřeném rozhovoru pro Lifee.cz teď prozrazuje, jaká kouzla s make-upem a vlasy jí v maskérně provádějí před přímým přenosem, a díky čemu vypadá pokaždé dokonale ve večerních róbách návrhářky Tatiany Kovaříkové. Proč Tereza přísahá na stahovací prádlo? A jak se za těch 17 let proměnila?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 21. 10. 2023 12:00

V sobotu 21. října nás čeká druhý přímý přenos televizní soutěže StarDance a s jistotou víme, že moderátorka Tereza Kostková nebude po boku Marka Ebena chybět. V róbě od návrhářky Tatiany Kovaříkové bude ztělesněním noblesy a elegance, ostatně jako vždy. V čem je celé kouzlo?

Tereza Kostková kvůli vráskám ubírá make-upu

Tereza Kostková říká, že maskér Pavel Bauer přizpůsobuje líčení HD vysílání, které je sice vizuálně skvělé, ale ve tváři neodpouští sebemenší nedokonalost. "V otázce líčení to pro mě není změna oproti jiným dnům. Každý den hraji nebo se upravuji do rozhlasu, takže jediný rozdíl je v intenzitě líčení k velké večerní. Na druhou stranu, není to o moc," vysvětluje v našem rozhovoru oblíbená moderátorka. "A docela upřímně, protože už jsem žena v určitém věku – což není špatně, je dobré to o sobě vědět – tak tuny make-upu nejsou dobře," míní Tereza, která za tři roky oslaví padesátiny. "Čím je člověk starší, tím jemněji by se měl líčit, protože jinak vrásky vylezou a textura pleti se také promění."

Ve StarDance mi dokonale konturují obličej

Tereza Kostková se na přímé přenosy líčí výraznějším odstínem rtěnky a oči zvýrazňuje umělými řasami. Své kouzlo udělá také správné konturování obličeje, díky čemuž například vystoupí lícní kosti. "Konturují mě také do seriálu Jedna rodina, kde mám make-up naprosto civilní a svícení je tam tak reálné, že všechny vrásky vylezou – a je to dobře, protože hraji maminku od rodiny. Mám ráda pravdivost," dodává Tereza. "Je dobré si svůj věk přiznat. Pojďme to nazývat změnou, proměňujeme se, a je dobré nenosit tuny make-upu," radí Kostková ženám svého věku. "Není v tom žádná tragédie a také to neznamená, že bych nerada stárla. Stárnu ráda, ale musím vědět, co s tím dělat."

V účesech je trendy wet look a fashion

Součástí její dokonalé image jsou pochopitelně vlasy. Při pohledu na fotografie z prvních ročníků StarDance se Tereza Kostková rozesměje. "Tam jsem byla úplné dítě! Marek Eben má rád ofinky, někdy mi je přidělávali, a na první řadu mi vlasy dokonce naplétali," vzpomíná Tereza s nostalgií. "Byla jiná doba, a česaly se trochu jiné účesy než teď. Dnes je to modernější, chtějí mi dělat třeba wet look a jde se víc do fashion," naznačuje, kam se letos ubírají účesy ve StarDance.

Róby Tatiany Kovaříkové jsou inspirací ostatním ženám

Šaty obléká Tereza Kostková už pátým rokem na míru šité od Tatiany Kovaříkové. V minulých letech to byly například Jiřina Tauchmanová, Hana Kopecká nebo Klára Nademlýnská. "Róby odrážejí také to, jak zrajete jako žena a co vám sluší. V roli moderátora jsem za sebe, to znamená, že nejsem ve stylizaci žádného tance," poukazuje Tereza Kostková. "Myslím, že Tatiana má rukopis sofistikované elegance, jednoduchosti a ženskosti, která nepřebíjí šaty. Hezky to lícuje a jsou to inspirativní modely, které si později ženy mohou zakoupit."

V souvislosti s tím nás napadlo, kolik jejích šatů asi Tereza Kostková skrývá ve své skříni. "To nejde, je to majetek Tatiany. Jsou mi na míru ušité, ale nedává mi je. Za ty roky jich pár mám, které jsem mohla dostat," osvětluje moderátorka a čtenáře Lifee.cz zve na listopadovou výstavu šatů za StarDance, kam čtvery tyto své róby ze skříně zapůjčila. "Každý návrhář to vidí jinak a za mě je to skvělá inspirace, jak se oblékat na velké události."

Tereza Kostková přísahá na stahovací prádlo

Make-up, vlasy i šaty tedy máme. Zásadní otázkou ale je, jak v nich vykouzlit dokonalou siluetu. Někdo si šaty zakládá špendlíky nebo kolíčky. "Pokud máte šaty ušité na míru, stejně jako já od Tatiany, tak kolíčky nepotřebujete. Ale stahovací prádlo mám vždycky, léta letoucí a všude. Proč? Není to otázka nějakých špeků, ale pokud jdete do večerních šatů, tak to vyhladí povrch šatů a na televizní obrazovce to hezky vypadá," překvapuje štíhlá Tereza se svým pragmatickým vysvětlením.

Od zkoušky šatů už raději nejím, směje se

Kromě stahovacího prádla Tereza s týmem také pečlivě vybírá podprsenky. "Pokud jsou potřeba, protože v některých šatech jsou všité nebo jde o korzetové šaty. Ale pokaždé mám minimálně ty stahovací kalhotky. Je to velká magie, považte, že někam se musí vejít také port," dodává Tereza. Do jejích šatů se prý ve finále nevtěsná ani centimetr materiálu navíc. "Většinou s Tatianou šaty zkouším ještě pár dní před přenosem a to vás do nich úplně vyštípe, takže od středeční zkoušky šatů abyste do soboty skoro nejedla," směje se zkušená moderátorka závěrem. "To říkám s humorem, ale ty šaty jsou opravdu těžce na míru a žádná velká vůle už v nich není."

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články