Anna (25): Zdědila jsem pozoruhodnou schopnost, o kterou nestojím. Zbavit se jí ale nebude snadné

Anna (25): Zdědila jsem pozoruhodnou schopnost, o kterou nestojím. Zbavit se jí ale nebude snadné
Zdroj: Unsplash

V každé rodině se dědí něco jiného. V té Annině se z generace na generaci předávají nevídané schopnosti. Každá z žen nějakou disponuje. Anna dostala do vínku schopnost léčit pomocí energie. Radost z tohoto daru ale nemá.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 08. 2021 15:00

V jiných rodinách se dědí například odstáté uši, barva očí nebo povahové rysy. U nás si po generace předáváme prazvláštní schopnosti. Už v dávné historii naší rodiny figurovaly nejrůznější čarodějnice, astroložky či vědmy.

Začala jsem cítit bolest a nemoc druhých

Když mi to jako malé vyprávěla babička Hanička, považovala jsem to za pohádky. Líčila mi, jak maminka její maminky uměla léčit nemocné. O tetě Magdaléně mluvila jako o té, co umí věštit budoucnost z ruky. Zdůrazňovala, že i u mě se co nevidět projeví nějaká nevšední schopnost. Kladla mi na srdce, abych ji přijala za svoji.

Mamka její slova tiše odkývala. O té se říkalo, že ovládá telepatii. Ženy v rodině čekaly, kdy se vybarvím i já. Na svůj první podivný zážitek si pamatuji, když jsem nastoupila do školky. V davu dětí se mi udělalo zničehonic špatně. Rozbolelo mě břicho, a následně i koleno. Záhy jsem zjistila proč. Bříško trápilo jednoho spolužáka a Maruška měla odřené koleno. Cítila jsem zkrátka jejich bolest.

Tenkrát jsem si to nechala pro sebe. Když se mě doma ptali, jak bylo ve školce, řekla jsem jen, že už tam nechci. Další den jsem tam samozřejmě musela jít znovu. Vždycky, když nějakému z dětí nebylo dobře, cítila jsem to. Stačila rýma nebo obyčejný kašel.

Podělila jsem dar léčitelství

Na základní škole se to zhoršovalo. Tam už spolužáci řešili jiné problémy než rozbitou hračku. Zcela zřetelně jsem vnímala, když byl někdo smutný nebo měl doma nějaké problémy. To se projevilo úzkostí a lítostí. Nezbylo mi nic jiného než se o to podělit s babičkou Haničkou. Ta nad mým sdělením nadšeně spráskla ruce.

,,Děvenko, to vypadá, že budeš léčitelka! To je skvělá zpráva! Tu potřebujeme jako sůl,“ zaradovala se a šla pro nějaké knížky. ,,Musíš se naučit napojit na danou osobu. Přes podání ruky bys měla přesně cítit, co tomu člověku je. Poté ho musíš vyléčit,“ řekla odhodlaně. ,,Babi, ale já to nechci. Nevím, jak s tím pracovat. Zbav mě toho,“ prosila jsem ji.

To babička rezolutně odmítla. ,,Takový dar nelze odmítnout. Jsi velmi důležitá. Představ si, že dokážeš vyléčit rakovinu. Nebylo by to krásné?“ nasazovala mi brouka do hlavy. ,,Neboj, to zvládneš.“ Doufala jsem, že se mýlí a jedná se spíše o nějakou vnitřní empatii. Čas plynul a moje síla cítit chorobu nebo bezmoc druhých sílila.

Chci se své schopnosti vzdát

Po škole jsem se začala živit jako zahradnice. Vždycky mě to táhlo ke květinám. Když ke mně jednoho dne přišla žena středního věku, udělalo se mi zase špatně. Chtěla poradit s pěstováním levandule. Zavedla jsem ji k jednomu záhonu. Žena najednou upadla. Podala jsem jí ruku, abych jí pomohla vstát.

Projel mnou příval energie. Věděla jsem, že má nemocné srdce. Žena v tu chvíli spatřila můj vyděšený výraz. ,,Vy jste nemocná, je to tak?“ zeptala jsem se opatrně. Kývla na souhlas. ,,Máte nemocné srdce?“ hádala jsem. Ženě tekly slzy. ,,Víte, moje babička tvrdí, že jsem léčitelka. Možná bych vám mohla pomoci,“ řekla jsem a žena se na mě usmála.

S Lívii jsme se scházely půl roku. Pomocí přenosu energie, jak mě to naučila babička, jsme dosáhly neuvěřitelného výsledku. Uzdravila se. Zato já byla zcela vyčerpaná. Nějaký čas jsem nebyla schopná normálně žít. Já o tento dar vážně nestojím. Je to moc sobecké?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články