Barbora (34): Před lety jsem hlídala zvláštní holčičku. Pořád malovala pentagramy, načež se stalo neštěstí

Barbora (34): Před lety jsem hlídala zvláštní holčičku. Pořád malovala pentagramy, načež se stalo neštěstí
Zdroj: Unsplash

Z Bářina příběhu trochu mrazí. Před deseti lety hlídala jednu malou holčičku, která pořád dokola malovala pentagram. Tvrdila, že se ten den stane neštěstí. Bára z toho neměla dobrý pocit. Zvlášť, když zanedlouho zjistila, že ten večer skutečně v domě došlo k úmrtí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 12. 2022 17:00

Před víc než deseti lety jsem se živila jako chůva. Najímaly si mě rodiny na hlídání svých ratolestí. Na jedno z nich asi nikdy nezapomenu. K smrti mě totiž vyděsila holčička jménem Rozita. Dodnes nevím, zda to ten večer byla náhoda, nebo to dítě mělo nadpřirozené schopnosti.

Hlídala jsem malou holčičku

Matně si vybavuji, že Rozitina maminka sháněla hlídání skoro z minuty na minutu. Měli odjet s manželem na důležitou schůzku a rodinný příslušník hlídání odřekl. Když jsem přijela k nim, neměla jsem nejmenší zdání, co mě čeká. Tehdy asi šestiletá holčička Rozita se na první pohled tvářila jako andílek.

Její maminka mi dala veškeré pokyny. Řekla mi, že dcera ze všeho nejraději maluje, tak abych věděla, jak ji zabavit. A skutečně, sotva se za rodiči zaklaply dveře, Rozita už tahala papíry. ,,Budeme si malovat,“ řekla přísně. Přisedla jsem k ní a ona mi podala papír. ,,Namaluj to, na co právě myslíš,“ pobídla mě k činnosti.

,,Já udělám to samé,“ řekla a vzala do ruky černou pastelku. I když to bylo dítě, najednou jsem z ní měla strach. V jejích očích bylo něco zlého. Malovala jsem svého psa, který už na mě doma určitě čekal. Když jsem se podíval k Rozitě na papír, viděla jsem jen nějaké klikyháky. Až po chvíli mi došlo, že to jsou propojené pentagramy.

Pořád dokola kreslila pentagramy

Nakreslila je jedním tahem a poté je pouze obtahovala. V jednu chvíli jsem se zarazila. Rozita totiž zaklonila hlavu, zavřela oči a dál obtahovala svůj výtvor. ,,Co to vlastně je?“ zajímalo mě. Rozita jen dál soustředěně malovala. Musela jsem s ní zacloumat, aby se z toho tranzu, nebo co to bylo, probrala. ,,Dnes se stane neštěstí,“ řekla tichým hlasem.

,,Děsíš mě,“ odvětila jsem a přestala malovat. ,,Už se tomu nedá zabránit,“ pokrčila rameny a dál si kreslila. Já raději zapnula televizi a hledala nějakou pohádku pro děti. Rozita jako by mě vůbec nevnímala a pořád malovala své pentagramy. Vlastně celé tři hodiny, co jsem u nich byla. Když přijeli její rodiče, sebrala jsem si svoje věci a v minutě odešla.

Měla jsem sto chutí jim říct, že jejich dcera nebude zcela normální, ale určitě by si stěžovali, takže jsem mlčela. Ve chvíli, kdy jsem od jejich domu odcházela, jsem zaslechla houkat sanitku. Zastavila přímo před vchodem panelového domu. Otočila jsem se a podívala do oken. V jednom stála Rozita a celou situaci tiše pozorovala.

Tu noc v domě zemřela starší žena

Druhý den jsem se dozvěděla, že v tom vchodě během mé přítomnosti v domě zemřela starší žena. Údajně dostala srdeční příhodu a nebylo jí pomoci. Vím, že to teď bude znít asi šíleně, ale já si dodnes myslím, že s tím měla Rozita něco společného. Chápu, obviňovat malé dítě z něčí smrti je zvrhlé. Možná sama potřebuji doktora, ale… Mluvila tehdy o neštěstí, do toho ten pentagram.

Nepovažuji za náhodu, že ta stařenka zemřela zrovna v ten den. Chtěla jsem v hlídání dětí pokračovat, ale kvůli této zvláštní události jsem s tím sekla. I když už od ní uplynulo víc než deset let, stále ji mám v živé paměti. Velmi by mě zajímalo, jak to tehdy vlastně bylo. Mohla ta malá holka mít pomocí nějaké magie vliv na něčí smrt? Je to možné?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články