Beáta (43): Nachytala jsem manžela při něčem, co bych nejraději vymazala z paměti. Ale můžu si za to sama

Beáta (43): Nachytala jsem manžela při něčem, co bych nejraději vymazala z paměti. Ale můžu si za to sama
Zdroj: Freepik

Beáta kvůli povýšení poslední dobou nevěděla, kde jí hlava stojí. Poslední, na co měla chuť, byl sex. Marek to ale viděl jinak. Beáta mu proto jednoho dne poradila, aby si to vyřešil po svém.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 09. 2021 08:00

Myslím si, že nejsem daleko od pravdy, když řeknu, že snad v každém vztahu to v sexu někdy skřípe. Vždycky má jeden z partnerů jiné potřeby než ten druhý. V našem manželství to s milováním bylo vždycky ve vlnách. Nikdy se ale nestalo, že bychom sex zcela vytěsnili.

Na sex jsem kvůli povinnostem neměla ani pomyšlení

Marek (46) mě vždycky štval tím, že si myslel, že kdykoliv to na něj přijde, musím být k mání. Když nám bylo o dvacet let méně, možná jsem bývala svolnější, uznávám. Teď, když vychováváme tři děti, chodím do práce a starám se o domácnost, nemám na sex ani pomyšlení. Jsem si nicméně vědoma, že Marek tím strádá.

Upřímně, nehroutím se z toho. Jsem jenom člověk. A když se zrovna nechci milovat, tak to dělat nebudu. Tečka. Manžel umí být někdy velmi dotěrný, takže mě k tomu sem tam dokáže přemluvit. Poslední tři měsíce tomu ale tak není. V práci mě povýšili a já musím ukázat, že právem. Takže bývám v zaměstnání déle nebo věci dodělávám doma.

Sotva ráno vstanu z postele, jsem v jednom kole. Odvážím děti do školy, poté jedu do práce. Cestou z ní nakoupím. Někdy musím hodit syna na trénink. Nemůže nám to doma spadnout na hlavu, takže samozřejmě průběžně uklízím. Když přijde večer a každý si zaleze do postele, já musím ještě pracovat. Když se pak ke mně Marek třeba o půlnoci přitulí a začne mě hladit, řeknu ne.

Manželovi jsem řekla, ať si pomůže sám

Nejprve byl trpělivý a tvrdil, že to chápe. Ale co je moc, to je příliš. To, že spolu nespíme, se na něm začalo velmi rychle podepisovat. Byl často podrážděný a vyjížděl na mě kvůli kravinám. Začal být sarkastický. Při jedné výměně názorů mi řekl, že za jeho chování mohu já. ,,To je tím, že spolu nespíme. Jsem frustrovanej, tak mě pochop,“ ozřejmil mi.

Přišlo mi to dětinské kvůli tomu takhle vyvádět. Proto mě v tu chvíli nenapadlo nic lepšího než mu odpovědět: ,,Máš dvě zdravé ruce? Máš! Tak si můžeš pomoct sám. Nebo si kup nafukovací pannu, co já vím. Já ti teď prostě nepomůžu.“ Na pár dní po mé neadekvátní reakci u nás zavládla tichá domácnost. Upřímně – vyhovovalo mi to.

Aspoň mě pořád neotravoval, že chce sex, a já měla čas na práci. Zhruba tři týdny po naší hádce, jsem za ním chtěla jít a trochu mu to vynahradit. Dodělávala jsem v pracovně nějaký materiál, když jsem si všimla, že se v pokoji pro hosty svítí. Myslela jsem, že tam některé z dětí porušuje večerku. Vtrhla jsem do pokoje jako vichřice.

Netušila jsem, že mě poslechne

Vzápětí jsem zůstala stát jako opařená. ,,Co to tady sakra děláš?“ vyjela jsem na manžela. Nejprve jsem viděla jen Markův holý zadek. Pod ním něco bylo. ,,Na čem to ležíš? A proč jsi nahý?“ nutila jsem si vysvětlení. Marek celý rudý pomalu vstal. Pod ním ležela nafukovací panna. ,,Tak to je nechutný,“ pronesla jsem a z pokoje odešla.

Marek se oblékl a vyběhl za mnou. ,,Nebyla jsi to ty, kdo mi doporučil, abych si nějak poradil? Tak se teď nediv,“ sjel mě. ,,Mě nenapadlo, že mě vezmeš vážně a koupíš si nafukovací pannu, ty prase,“ křičela jsem. Po pár dnech mi ale došlo, že asi vážně neměl na výběr. Také si mohl najít milenku, což neudělal. Upravila jsem svůj život tak, abych na manžela zase měla čas. Mě nebude nahrazovat nějaká guma!

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články