Boris (51): Jednou jsem se vzbudil a v posteli bylo mokro. Musel jsem začít jednat

Boris (51): Jednou jsem se vzbudil a v posteli bylo mokro. Musel jsem začít jednat
Zdroj: Freepik

Když Boris jednoho rána zjistil, že se jeho žena pomočila do postele, zalekl se. Chtěl s ní o tom mluvit, ale to Gábina odmítla. Boris proto sedl k počítači a odpověď si našel sám. Pak teprve se rozhodl jednat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 02. 2022 07:00

Mám svoji ženu vážně rád. Jsme spolu osmnáct let. Když jsme se brali, slibovali jsme si klasické V dobrém i ve zlém. Gábinu (48) teď trápí jedna věc, za kterou se stydí. Odmítá ji ale řešit s lékařem a já na to sám nestačím.

Manželka se začala pomočovat

Gabča je ten typ člověka, který nikdy nechce ukázat svoji slabost. Vždycky, když ji něco trápí, nasadí výraz, že je všechno v pohodě. A hlavně, že to zvládne sama. Neumí si říct o pomoc. Ani po tolika letech nevím, proč to tak má. Teď řeší problém, který je víc než choulostivý a pro ni zcela jistě trapný a ponižující.

Kdy jsem si poprvé všiml, že je pod Gábinou v posteli mokro, bylo asi před čtyřmi měsíci. Lezl jsem z postele přes její stranu a přitom jsem sáhl do mokra. ,,Co to je?“ podivil jsem se a k místu přičichl. ,,Ona se počůrala?“ pronesl jsem zděšeně.

Vstal jsem a začal postel převlékat. Gábina mezitím přiběhla a byla dost rozladěná. ,,Nech to, já to udělám,“ vyhubovala mi. ,,Co se stalo?“ ptal jsem se opatrně. ,,Nic, prosím tě. Nestarej se,“ odpálkovala mě. Viděl jsem, jak je jí trapně, tak jsem se v tom nešťoural. Znovu povlékla postel a nesmělo se o tom mluvit. Mně to ale v hlavě zůstalo.

Nechtěla si přiznat, že má problém

Vždycky, když jsem se chtěl zeptat, co se stalo, odmítala o tom mluvit. Za pár dní se to celé opakovalo. K ránu jsem cítil v ložnici moč. Gábina ještě spala. Sáhl jsem jí rukou pod peřinu a opět cítil mokro. Akorát se vzbudila. Zašátrala a rychle z ložnice utekla. ,,Co se to děje? Ona se pomočuje?“ nechápal jsem.

Když jsem ložnici opustil, šla zase sušit matraci a převlékat postel. ,,Nechceš už mi něco říct? Možná by sis měla zajít k lékaři,“ naznačil jsem jí. ,,Nikam nejdu. A vůbec to s tebou nechci řešit,“ znovu se mě zbavila. ,,Pokud máš problémy s únikem moči, dá se to řešit. Jen se za to nesmíš stydět,“ naléhal jsem.

,,Není to tvoje starost, tak se do toho nepleť, prosím,“ řekla rázně a bylo. Začal jsem ji více sledovat a všiml si, že když sedí u stolu, zůstane po ní občas mokrý flek. Nejde o to, že bych se jí vysmíval. Mě to trápí, chci jí pomoci. Ona si ale nehodlá přiznat, že se jí to děje, a dál se to snaží maskovat. Uboze jsem šel prohrabat špinavé prádlo. Její spodní kalhotky byly povětšinou pomočené.

Zjistil jsem, že je manželka v přechodu

Ve volných chvílích jsem hledal na internetu odpověď, co by to mohlo být. Strýček Google říkal, že může jít o povolené pánevní dno, věk nebo případnou obezitu. Tou Gábina netrpí. Další článek pojednával o menopauze. ,,Aha, takže odtud vítr vane,“ mnul jsem si ruce, že jsem na to přišel. Nadšeně jsem to Gábině vylíčil.

Ona se ale urazila a z ložnice se odstěhovala. Nastal období výkyvů nálad, podrážděnosti. ,,Gábina je v přechodu a já na ni musím být hodný,“ opakoval jsem si pořád. Teď máme doma válečné pole. Světlo na konci tunelu ale vidím. Gábina slíbila, že si zajde k lékaři a poradí se, co s tím. Ujelo jí to totiž i v práci a nezůstalo to bez povšimnutí. Je mi jí líto, ale spolu to zvládneme.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články