Daniela (35): Nastoupila jsem k manželovi do firmy. Šokovalo mě, že ho tam svádí každá slepice

Daniela (35): Nastoupila jsem k manželovi do firmy. Šokovalo mě, že ho tam svádí každá slepice
Zdroj: Freepik

Daniela měla smůlu, hned po mateřské přišla o místo. Tři měsíce sháněla práci, až nakonec nastoupila do firmy k manželovi Pepovi. Práce ji sice baví, ale stejně má starosti. Pepa je tam totiž v obležení žen a ji přehlíží. Daniela se bojí, jestli s některou z nich něco nemá...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 01. 2023 07:00

Možnost nastoupit do firmy, kde pracuje můj manžel Pepa (40), byla vlastně jediným řešením, jak vydělávat peníze. Nenapadlo mě, co všechno díky tomu vyplave na povrch. Především to, jak se Pepa chová v práci.

Po mateřské jsem přišla o místo

Když mi skončila mateřská dovolená, měla jsem domluvené, že se vrátím na své původní pracovní místo. Sice kolovaly zvěsti, že to s firmou nevypadá dobře, ale počkala jsem si, co přinese realita. Ta byla víc než krutá. Sotva jsem se do toho znovu dostala, firma zkrachovala. Přišla jsem o místo jako mávnutím kouzelného proutku.

Odstupné jsem sice dostala, ale dalekou budoucnost to nevyřešilo. Začala jsem velmi rychle shánět nové pracovní místo. A to se ukázalo jako něco téměř nemožného. Bydlíme v malém městě kousek od Jihlavy. Neměla jsem čas na nějaké daleké dojíždění, protože syn chodí do školky.

Musela jsem tedy hledat zaměstnání podle toho, jakou pracovní dobu mi nabízí. Jakmile jsem někde řekla, že potřebuji končit nejpozději ve tři hodiny, v tu chvíli vidina nové práce krachla. Tak to šlo téměř tři měsíce v kuse. Co pohovor, to pohoření. Začínala jsem být bezradná a říkala jsem si, co já vlastně budu dělat?

Nastoupila jsem k manželovi do firmy

Pak nám vytrhl trn z paty manžel. U něj ve firmě se uvolnilo místo administrativní pracovnice. Když se zeptal, zda se má přimluvit, nadšeně jsem kývala hlavou. Jeho šéfa nebylo nutné příliš dlouho přemlouvat. Velmi rychle jsme se na všem dohodli. Moje pracovní doba nebyla překážkou, a tak mi spadnul kámen ze srdce.

První tři měsíce jsem jezdila do firmy každý den. Pak jsme se domluvili, že si třikrát týdně přijedu pro papíry a jinak mohu dělat z domova. Tomu se teď ale bráním. Zejména po tom, co jsem zjistila. Náplň práce mě baví, našla jsem se v číslech. Horší je to s Pepovým chováním ve firmě.

Velmi rychle jsem si všimla, jak mu mladé kolegyně nadbíhají. Konkrétně Karolína (25), ta mi leží v žaludku asi nejvíc. Každé ráno dělá manželovi kávu a hodinu s ním sedí v zamčené kanceláři. Pokaždé, když vyjde ven, culí se na všechny strany. Nemám z toho dobrý pocit. Jakmile se Pepana zeptám, co spolu řešili, odvětí, že práci...

Nelíbí se mi, jak se manžel chová v práci

Recepční Soňa (30), tak ta má na čele napsáno, že kdyby to jen trochu šlo, tak po Pepovi skočí. Slintá po něm, kdykoliv projde kolem. Podlézá mu, vystrkuje na něj hluboký výstřih. Pepa je chlap, který se rád podívá, takže je ve svém živlu. Co mě ale zaráží ze všeho nejvíc, tak to je fakt, že mě tam nikdo nevnímá jako jeho manželku.

Jsem jen ta „nová". Manžel se ke mně v práci chová jako k cizí. Když ho pozvu na oběd, odmítá se slovy, že by se to nehodilo. A jde raději s těmi slepicemi. Kdykoliv ho potkám na chodbě, vždycky kolem něj nějaká ta sukně cupitá. Nemám se ani koho zeptat, jak to manžel má s ženami ve firmě. Jsem jeho manželka, takže jsem asi ta poslední, co by se o jeho případné nevěře měla dozvědět. Doufám, vážně doufám, že se mi to celé jen zdá a manžel tam s nikým nic nemá.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články