Nora (30): Kamarádka vede bouřlivý život. Často jí závidím, protože s manželem a dítětem se nudím

Nora (30): Kamarádka vede bouřlivý život. Často jí závidím, protože s manželem a dítětem se nudím
Zdroj: Unsplash

Nora je vdaná a má jedno dítě. Její nejlepší kamarádka je stále single. A tak se někdy stává, že jí Nora závidí svobodný život plný dobrodružství. Začíná litovat, že si před pěti lety vybrala rodinný život.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 07. 01. 2023 07:00

Často přemýšlím nad jednou věcí. Udělala jsem chybu, když jsem se v pětadvaceti vdala za Dana (33)? Je mi z těchto myšlenek smutno, protože ho miluji a nesmírně zbožňuji i naši dceru Emily (4), která se narodila rok po svatbě. Ale ty myšlenky, co by se stalo, kdybych se rozhodla jinak, mě ubíjí.

S Martinou se známe dlouho

Všechno to spustila moje nejlepší kamarádka Martina (30). Známe se už od střední školy a za ty roky se výrazně změnila. Když jsem ji poznala, nebyla moc hezká. Měla nepadnoucí brýle, hodně akné a byla dost tlustá. Skoro nikdo s ní nechtěl mít nic společného. Všichni říkali, jak je divná.

Já jsem v tom byla jiná. Sama jsem nepatřila mezi třídní oblíbence. A tak jsme se s Martinou brzy daly do řeči a staly se z nás nerozlučné společnice. Opisovaly jsme od sebe úkoly, chodily jsme po škole ven a celkově jsme si užívaly mládí. Po střední se naše cesty rozešly. Vydaly jsme se na jiné vysoké školy, ale i tak jsme zůstaly v kontaktu.

Žijeme každá jinak

A já tak mohla pozorovat změnu, kterou Martina prošla. Nejdřív se zbavila brýlí, pak shodila přebytečná kila a najednou z ní byla ohromná kočka. Každý chlap na ulici se za ní otáčel. To ale nebylo všechno. Studium ji vždy bavilo a v právničině se našla. Takže z ní je úspěšná a sexy právnička, která si užívá života plnými doušky.

Já jsem si vybrala jiný směr. S Danem jsme chodili šest let, pak mě požádal o ruku. Když jsem brzy po svatbě otěhotněla, moje první myšlenky byly, že na děti ještě nejsme připraveni. Musela jsem přerušit studium a vrhnout se naplno do role matky.

Závidím své kamarádce

Teď už znovu normálně pracuji a užívám si šťastný rodinný život. Někdy s Danem přemýšlíme i o druhém dítěti, ale vždy, když se vidím s Martinou, mám úplně jiné myšlenky. U kávy mi vypráví, s kým novým chodí, kam ji bere na rande a jak spolu jezdí na wellness pobyty. Když to slyším, je mi do breku. Můj vztah s Danem se dostal do nepříjemné rutiny a naše jediné vzrušení je, když si večer sedneme k filmu.

Závidím Martině její svobodu a nezávislost. Také bych potřebovala zažít něco takového. Myslím, že mně i Danovi by prospělo, kdybychom mohli zajet někam na víkend. Aspoň by mě přešly myšlenky na útěk od mého nudného života.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články