Daniela (36): Bývalá žena mého manžela zemřela. Bydlíme v jejich domě a myslím si, že se mě chce zbavit

Daniela (36): Bývalá žena mého manžela zemřela. Bydlíme v jejich domě a myslím si, že se mě chce zbavit
Zdroj: Pixabay.com

Daniela si našla muže, který neměl lehkou minulost. Jeho bývala žena ho poslední roky trápila. Po rozvodu si nakonec vzala život. Její duše ale neodešla a Daniela zažila na vlastní kůži její zlost. Jak situaci vyřešili?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 12. 2020 16:00

S Jakubem (42) jsme se hledali, až jsme se našli. On byl dobrák od kosti a já věčná samotářka, která neměla štěstí na muže.

Fotky bývalé ženy

Jakub mi hned po našem seznámení na rovinu řekl, že je rozvedený. Současně s tím prozradil, že jeho bývalá žena před třemi lety zemřela. Od její rodiny věděl, že spáchala sebevraždu. Údajně neunesla jejich rozvod. Jakub vyprávěl, že poslední roky manželství byla velmi zlá a nenávistná.

To byl vlastně důvod rozvodu. Byly dny, kdy se jí bál. Stačila jí trocha alkoholu a měnila se ve zlou bestii. Nechal jí po rozvodu všechno až na dům, protože v něm kdysi bydleli jeho rodiče a on si ho chtěl ponechat. Musel jí kvůli tomu dokonce vyplatit peníze navíc.

Když náš vztah začal vypadat vážně a Jakub mi nabídl společné bydlení, neváhala jsem. Bylo jasné, že se budu muset nastěhovat k němu, ale nevadilo mi to. Sice byly po domě ještě nějaké věci jeho bývalé ženy, ale já to respektovala. Co mi nebylo moc příjemné, byly její fotografie. Měla jsem z toho zvláštní pocit. Její pohled byl velmi uhrančivý.

Spadla její fotografie

Oba jsme byli bezdětní, ale děti jsme si moc přáli, a tak jsme si přislíbili, že dokud na to máme ještě věk, začneme se pokoušet. Přání jsme vyslovili nahlas u romantické večeře doma. Když jsme si na to přiťukli, zničehonic spadl rámeček s fotografií jeho bývalé ženy.

Dost mě to vylekalo: „To se tu stává běžně, že ti padají fotky ze zdi?“ Jakub se tvářil, jako kdyby mi chtěl něco říct, ale nevěděl, jak na to. Nechala jsem to být. Rámeček jsem zvedla, že ho dám zpět na háček. Když jsem ho přikládala na zeď, přísahala bych bohu, že se na mě Naďa z té fotografie reálně podívala.

Lekla jsem se tak, že jsem omylem rámeček pustila na zem a sklo se rozbilo. Jakub se hned sklonil a pomáhal mi to uklidit. Stihla jsem se i říznout do prstu, takže jsem šla hned do koupelny. Pustila jsem si studenou vodu na poraněný prst, jenže se zničehonic spustila zcela vařící. Ječela jsem bolestí.

Chtěla mě vyhnat

Zvedla jsem hlavu k zrcadlu a zdálo se mi, že za mnou stojí rozmazaná postava škodolibě se smějící Nadi. Volala jsem hystericky na Jakuba. Ten přiletěl se slovy: „Co se děje?“ „Viděla jsem tu teď stát tvoji ženu. Přísahám bohu,“ křičela jsem zoufale. Nečekala jsem, že by mi snad věřil. Jenže víte, co mi řekl? „Já vím, chodí mě sem strašit už tři roky.“ „Strašit? To myslíš vážně? Vždyť je mrtvá,“ vyhrkla jsem. Jakub pro to ale jiné vysvětlení nemá. Dokud zde žili spolu, nic takového se prý nestávalo.

Jakub si to vysvětluje tím, že spáchala sebevraždu, což vzhledem k její víře bylo hříchem. Její duše stále nenašla klid a zjevně má ještě potřebu se pomstít. „Bude tě chtít vyhnat, musíš se na to připravit,“ řekl a dál mě hladil po hlavě. „Když budeš chtít odejít, pochopím to,“ řekl smutně. Nebylo to vždy lehké, ale ustála jsem to. Pokusili jsme se dům od jejího zla vyčistit. Sundali jsme všechny její fotografie. Nemáme dočasně doma jediné zrcadlo, aby k nám ze svého světa zkrátka nemohla.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články