Denisa (28): Když mám hodného chlapa, ve vztahu se nudím. Najdu si grázla, trpím. Co je to se mnou?

Denisa (28): Když mám hodného chlapa, ve vztahu se nudím. Najdu si grázla, trpím. Co je to se mnou?
Zdroj: Freepik.com

Denisa vedle sebe měla muže snů už ve svých devatenácti letech. V tomto čase ale nedokázala Martina ocenit a měla pocit, že se s ním nudí. Litovala svého rozhodnutí se s ním rozejít?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 12. 2020 16:50

Už od puberty jsem měla veliký problém udržet si normální vztah. Vždycky se našel nějaký problém, který aktuální vztah zničil.

Hodný kluk

Matka mi vždycky říkala: „Neboj, jsi ještě mladá, ten pravý na tebe někde čeká.“ Jako puberťačka jsem to vážně neřešila. Střídala jsem kluky podle nálady. Když mi bylo devatenáct, potkala jsem Martina. Na první pohled obyčejný kluk, který hledal jen lásku a pochopení. Jenže mně to nestačilo.

Byli jsme spolu sice tři roky. Já se ale ve vztahu nudila. Jemu ke štěstí stačily romantické procházky, dobrý oběd a hezky strávený večer. Měl mě rád, možná mě i miloval. To byl ten problém. Já jsem k němu kvůli jeho hodné povaze po čase necítila už vůbec nic. Když jsem se s ním rozcházela, vůbec to nechápal. Hledal chybu u sebe.

Popřál mi, abych našla někoho, kdo mi ukáže, jakou chybu jsem udělala, když jsem ho opustila. Jeho slova mi zněla v hlavě pěkně dlouho. Potkala jsem Daniela. Už na první pohled to byl pěkný floutek. Žil si bohémský život. Nic nebyl problém. Razil teorii, že jsme tady jen jednou. Život je třeba si užít, ne protrpět.

Bohémský floutek

Takové myšlení se mi velmi líbilo. Náš vztah byl divoký. Podnikali jsme samé dobrodružné akce. Díky němu jsem potkala hodně zajímavých lidí. Ovšem jeho vlak jel velmi rychle. Byl samá párty a alkohol. Dlouho jsem byla slepá, když jsem si nevšimla, že mě podvádí, kde může.

Když jsem na to přišla, ani se nesnažil zapírat. „Jak jsem říkal, žijeme jen jednou, a já nehodlám žít s jednou ženou po celý život, smiř se s tím,“ řekl důrazně. Hned jsem si vzpomněla na Martina. Najednou mi chyběla jeho čistá láska ke mně. Vrátila se i jeho slova o tom, jakou chybu jsem s naším rozchodem udělala.

Vztah s Danielem byl u konce. Po delší době jsem potkala Tomáše. Byl o pět let starší než já. Říkala jsem si, že to bude možná on. Velmi rychle po našem seznámení ale začal mluvit o dětech a rodině. Toho jsem se lekla a raději utekla. Další známost byl kluk, který dal přednost alkoholu před čímkoliv jiným.

Znovu shledání

Začínala jsem být zcela zoufalá. To zůstanu sama? Každý muž, který se mi připletl do cesty měl nějaký problém. Když už to vypadalo dobře, ukázalo se, že další můj úlovek je mamánek. Vzdala jsem to. Svoji možnost být milována a milovat jsem promeškala s Martinem. Já hloupá si myslela, co na mě v životě nečeká za prince. Přitom jsem ho měla přímo vedle sebe, ale neviděla jsem to. Rozhodla jsem se, že se zaměřím na sebe. Nesu na zkrachovalých vztazích určitý podíl viny.

Přestala jsem na věcech tolik lpít. Učila jsem se znovu pokoře a lásce. Není to lehké učení, protože jsem se roky chovala jako nafoukaná nána. Co mě ubijí, je samota. Neumím být sama. Nakonec jsem si k sobě dva roky nikoho nepustila.

Jednoho krásného zimního dne jsem potkala znovu Martina. Moje srdce plesalo radostí. Dali jsme se znovu dohromady. Řekl mi, že na mě celé ty roky čekal, protože věřil, že se vrátím, protože k sobě patříme. Měl pravdu. Dostala jsem druhou šanci.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články