Diana (23): Přítel mi zkazil Vánoce. Místo na Popelku jsem musela koukat na dokument o letadlových lodích

Diana (23): Přítel mi zkazil Vánoce. Místo na Popelku jsem musela koukat na dokument o letadlových lodích
Zdroj: Freepik.com

Diana měla letos poprvé strávit Vánoce s novým přítelem. Všechno se zdálo být idylické, dokud si nepustila vánoční pohádky. Franta je okamžitě přepínal, že pohádky nesnáší. Jak to Diana přijala?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 12. 2020 06:30

Celý rok se těším na období Vánoc. Miluji typické pohádky, které jsou s Vánocemi spojeny. Bohužel, můj nový přítel to má jinak.

První společné Vánoce

S Frantou jsme spolu od ledna tohoto roku, takže nás čekaly první společné Vánoce. Podle toho, co jsem si u Franty zjišťovala, jeho zvyky se příliš nelišily od těch mých. Oba jsme si přáli na talíři pořádný řízek a tučný bramborový salát. Vánoční stromeček jsme si pořídili umělý, protože nám bylo líto pořídit si živý, který pak vyhodíme.

Slíbili jsme si, že to nebudeme s dárky přehánět. O to přece na Vánoce nejde. Jde o to být s rodinou a užívat si vánoční klid a pohodu. Já se ze všeho nejvíce těšila na cukroví a pohádky. Mojí nejoblíbenější pohádkou jsou Tři oříšky pro Popelku. Mohla bych ale jmenovat dál, třeba Mrazíka nebo S čerty nejsou žerty.

Chtěla jsem se před přítelem ukázat, takže jsem napekla osm druhů cukroví, vánočku i mazanec. Udělala jsem vánoční punč. Zkrátka všechno, o čem se kdy zmínil, jsem udělala. Už jen stačilo nazdobit náš malý byt a těšit se.

První neshoda

Na Štědrý den jsme jeli na otočku k mým rodičům. Dali jsme si kávu a já během toho zjistila, že za hodinu dávají moji oblíbenou pohádku. Drkla jsem do Franty a řekla jsem: „Musíme jet, za chvíli začíná Popelka. Tu musím vidět.“  Ten se na mě podíval a řekl: „Pohádky? Tak na to zapomeň.“

Nechtěla jsem to řešit před rodiči, takže jsem jeho poznámku přešla. Dorazili jsme domů, já si nandala cukroví na talíř, oběma jsem nám nalila punč a usedla jsem na gauč. Stihla jsem to jen tak tak. Franta si vzal ovladač a pohádku mi přepnul na nějaký hloupý americký seriál. „Co děláš? Já tam chci pohádky,“ řekla jsem jako malá holka.

Já ale všechny vánoční pohádky nesnáším, takže to tady prostě nepoběží,“ řekl Franta tónem, který značil, že to myslí vážně. „Proč nemáš rád pohádky?“ zeptala jsem se. „Prostě nemám. Není to vtipné, někdy je to přehnané a mně to leze na nervy,“ řekl rázně.

Zkažené Vánoce

Trvala jsem na svém. Přetahovali jsme se tak dlouho o ovladač, až vyhrál. Na Štědrý večer jsem se dívala na americké sitcomy a nějaký dokument o letadlových lodích. Vůbec mu nevadilo, že je spokojený jen on. Mohli jsme udělat kompromis, ale to Franta nechtěl. Možná už taky ani nešlo o pohádky, ale o princip.

Pokud spolu budeme mít děti, co bude dělat? Ty budou vyžadovat pohádky stejně jako já. To jim je také nedopřeje? Mám ho velice ráda a nechci to řešit nějak radikálně, ale rozchod mě už napadl. Nehodlám se smířit s tím, že se na Vánoce musím obejít bez pohádek, na kterých jsem vyrůstala. Co myslíte? Patří pohádky k Vánocům? Já si myslím, že neodmyslitelně.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články