Emma (27): Žiji s někým, koho nemiluji. Je hodně sobecké, že prostě nechci být sama?

Emma (27): Žiji s někým, koho nemiluji. Je hodně sobecké, že prostě nechci být sama?
Zdroj: Unsplash

Když Emma po pěti letech dostala kopačky, věděla, že nechce zůstat sama. Jako náplast na zlomené srdce použila kamaráda Jirku, který ji vždycky miloval. Nedomyslela však, že mu svým neuváženým chováním může ublížit. Zatímco on ji miluje, ona k němu necítí to samé.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 03. 2023 07:00

Cítím se hrozně kvůli tomu, co dělám. Svého partnera nemiluji, beru ho spíše jako kamaráda. Moje srdce patří někomu jinému, ale ten už mě nechce. A abych nebyla sama, předstírám lásku, kterou necítím...

Rozchod mi zlomil srdce

S Danielem (31) jsem chodila pět let. Byl to on, mého srdce šampión! Každý den s ním byl jako procházka růžovým sadem. Ve všem jsme si rozuměli a měli mnoho společných koníčků. Vedle Daniela jsem se cítila jako neohrožená princezna. Za těch pět let jsem ani jednou o našem vztahu nepochybovala.

To, že není tak šťastný jako já, mi řekl až ve chvíli, kdy se s tím nedalo nic dělat. Kdyby přišel a řekl, co mu vadí, mohla jsem to změnit. Nechal svoje pocity dojít do fáze, kdy ho donutily se se mnou rozejít. Když mi říkal, že odchází, zlomilo mi to srdce. Najednou všechno, co jsem si o nás dvou vysnila, bylo navždy pryč.

Ocitla jsem se sama v bytě, kde mi všechny věci připomínaly naši lásku. Ještě že mě kamarádky Lída a Marika podržely. Nenechaly mě snad den o samotě. Podporovaly mě a povzbuzovaly. Trvalo mi několik měsíců, než jsem se alespoň částečně smířila s tím, že moje veliká láska skončila. Když se tak stalo, uvědomila jsem si, že nechci být sama.

Začala jsem si s kamarádem

Už dlouho jsem věděla, že mě má rád můj dlouholetý kamarád Jirka (30). Myslel si na mě i v době, kdy jsem byla s Danielem. Po rozchodu jsem mu dovolila, aby mi nadbíhal a snažil se o moji přízeň. Dělalo mi dobře, že mě chce. A že já jsem ta, co to celé ovládá. Nedomyslela jsem však to, že mu mohu ublížit. Začala jsem s ním chodit a velmi rychle i bydlet.

Myslela jsem si, že mi pomůže zalepit bolavé srdce po Danielovi. Jirka se do mě totálně zamiloval a dává mi to denně najevo. Stále vymýšlí různé romantické aktivity. Nedávno jsme slavili rok a půl spolu. Měla bych být šťastná, že mám tak skvělého chlapa, ale nejsem. Já ho totiž nemiluji. Je mi s ním dobře, máme si co říct a pojí nás dlouholeté přátelství. To je ale všechno. Když mi nedávno vyznal do očí lásku a řekl, že mě miluje, pochopila jsem, co jsem způsobila. Nemohla jsem mu říct, že ho také miluji. Byla by to krutá lež, kterou si nezaslouží.

Zahrávám si s jeho city

Stydím se za to, co jsem provedla. Použila jsem ho jako náplast a zapomněla, že i on má city. Vidím na něm, jak plánuje naši budoucnost. Od jednoho kamaráda vím i to, že mě plánuje požádat o ruku. Nechci o něj přijít, ale současně potřebuji, aby zabrzdil. Nejraději bych mu řekla, jak to celé je a začala znovu.

Neměla jsem se hned vrhat do nového vztahu, když jsem myšlenkami stále u Daniela. To jeho pořád miluji. Vím, že se ke mně nevrátí, ale nebylo fér zahrávat si s Jirkovými city. Musím mu říct pravdu a doufat, že to pochopí. Třeba ta jiskra nakonec přeskočí, ale teď to tam nemám…

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články