Rudolf (54): Manželka na mě začala tlačit, chce další dítě. Ale já si na to už přijdu starý

Rudolf (54): Manželka na mě začala tlačit, chce další dítě. Ale já si na to už přijdu starý
Zdroj: Freepik

Rudolfova žena Liběna přišla s nápadem, který se mu ani trochu nelíbí. Chce totiž další dítě. Nevadí jí ani fakt, že jsou ve věku, kdy už je to jistý risk. Liběna to zkrátka myslí vážně. Rudolf dělá všechno pro to, aby se znovu nestal otcem.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 02. 2023 13:00

Manželka Liběna (47) nedávno vyrukovala s naprosto šokujícím nápadem. Touží po dalším dítěti. Obě naše dcery už jsou samostatné a my konečně můžeme mít klid. Doufal jsem, že jen tak vtipkuje, ale jak se zdá, ona to myslí smrtelně vážně.

Manželka chce třetí dítě

Nechápu, kde se v hlavě mé ženy vzal ten nápad. Zejména když už spolu máme Natálii (24) a Ivanu (21). Holky jsou dospělé, žijí vlastními životy. Jsem za to rád, protože jsem těšil na to, až nebudu muset nikomu utírat zadek, obracet každou korunu a pořád někoho hlídat.

Natálie se bude letos vdávat a Ivana hodně cestuje. Holky za námi pravidelně jezdí a pořád si rozumíme. Když přijedou, Liběna vždy brečí a lituje toho, jak jsou veliké. „Kde jsou ty časy, kdy jste byly malinkaté holčičky, co mě potřebovaly..." lituje se.

Holky mají s manželkou krásný vztah. Je na nich vidět ta láska, kterou jim celý život předávala. A jak se zdá, je jí pořád plná. Nedávno totiž přišla s naprosto šíleným nápadem. „Co kdybychom měli ještě jedno dítě?" řekla zničehonic. Vyplivnul jsem polévku, kterou jsem zrovna obědval, a poprosil ji, aby mi svoji otázku zopakovala.

Na další dítě už si přijdu starý

„Dítě? V našem věku?" pronesl jsem, když se mi povedlo popadnout dech. „Já to ale myslím vážně. Moc bych si přála ještě jednoPeníze na zajištění máme, takže v tom vlastně žádný problém není," řekla, jako kdyby to opravdu myslela vážně. „A co náš věk? Tobě táhne na padesát a já už jsem na další dítě jednoduše starej," namítal jsem.

Liběna ale nelenila a začala situaci řešit. Navštívila jak svého praktického lékaře, tak gynekologa. Nechala si udělat všechna možná vyšetření, aby si byla jistá, že je ještě vůbec schopna otěhotnět. A světe, div se! Je. Ona je vážně v tak dobrém zdravotním stavu, že jí v dalším těhotenství nic nebrání. To ale není dobrá zpráva pro mě.

Když mi před očima nadšeně mávala všemi výsledky, pochopil jsem, že jde do tuhého. Liběna mi řekla, že po mě nic nechce, jen poskytnutí spermií. Je připravená starat se o dítě sama, stejně jako když se narodily holky. Chce zase piplat miminko a dát mu lásku, které je plná. Ale já nechci. Nechci zase několik let nespat a všechno obětovat malému dítěti. Dvakrát stačilo.

Nesmím to dopustit

Manželka mě ale ukecává, kudy chodí. Slibuje, že se o všechno postará. Skoro se s ní teď bojím spát, protože už vím, co zamýšlí. Napadlo mě, jestli by nestačilo, kdybych jí třeba koupil psa. Takové štěně je ze začátku jako dítě. Učí se hygieně, musí se krmit a venčit. Prostě nemůžu dovolit, abych se ve svých 54 letech stal znovu otcem.

Těším se na důstojný důchod. Doufal jsem, že budeme s manželkou odpočívat. Neumím si představit, že za deset let budu sedět u stolu a učit se s dítětem matematiku. Doufám, že je to jen nějaká dočasná krize, která Liběnu popadla a zase opustí. A časem pochopí, že jsem měl pravdu. Do té doby musím být ve střehu a nedopustit, aby k něčemu došlo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články