Marie (26): Na Valentýna jsem si koupila růže sama, ale přítel mi to nevěří. Teď si myslí, že někoho mám

Marie (26): Na Valentýna jsem si koupila růže sama, ale přítel mi to nevěří. Teď si myslí, že někoho mám
Zdroj: Freepik

Marie loni na Valentýna nic nedostala, tak si letos koupila květiny sama. Jenže to nedopadlo dobře. Přítel jí to nevěří a myslí si, že je za tím jiný muž. Marie se mu snažila vysvětlit, že se mýlí, ale neposlouchal ji. Svátek zamilovaných skončil hádkou a možná se blíží rozchod.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 02. 2023 13:00

S Danem (29) jsme spolu šest let. První čtyři roky mi na Valentýna vždy něco dal. Ovšem minulý rok už se na mě vyprdnul. Tvrdil, že už nejsme puberťáci, co si musí něco dávat. Tak jsem si letos udělala radost sama. Koupila jsem si květiny a bonboniéru ve tvaru srdce. Dan mi nevěří, že to není od nějakého chlapa. A zvažuje rozchod.

Loni na Valentýna mi přítel nic nedal

On je Dan jinak hrozně fajn. To, že mě má rád, mi dává najevo tím, jak se ke mně chová. První roky vztahu slavil Valentýna jenom kvůli mně. Vždycky mi udělalo takovou radost, když mi něco donesl. První rok mi dal parfém a květiny. Ten druhý jsme si zašli na večeři a dostala jsem řetízek.

Další dva roky mi daroval jen květiny a bonboniéru. No a loni už se na to vyprdnul. Sice mi dal pusu a řekl, že mě miluje, ale přišel s prázdnou. Bylo mi to líto, ale říkala jsem si, že se nebudu chovat jako malá holka a zkrátka to vezmu sportovně. Letos jsem to zklamání zažít nechtěla a rozhodla se, že se obdaruji sama.

Letos jsem si udělala radost sama

Na Valentýna jsem po práci zašla do květinářství a dívala se po květinách. „No co, tak si je koupím sama," řekla jsem a odhodlaně si vzala pugét rudých růží. Když jsem vyšla ven, kousek před květinářstvím byl krámek s belgickou čokoládou. Zašla jsem si koupit ještě čokoládičky a spokojená se vydala na cestu domů.

V autobuse se na mě cestující dívali a nadšeně obdivovali ty krásné květiny. Nikdo nevěděl, že nejsou od ctitele, ale koupila jsem si je sama. Když jsem došla domů, hned jsem je dala do vázy. Po chvíli přišel Dan a měl naprosto nečekaně kytku. „Od koho to je, proboha?" znejistěl při pohledu na květiny.

„Ty jsem si koupila sama," řekla jsem pravdu. „Sama?" nadhodil jízlivě. „Sama. Věděla jsem, že mi nic nedáš, tak jsem si chtěla udělat radost," pokračovala jsem ve vysvětlování. „Tomu mám jako věřit? Děláš ze mě hlupáka?" začal zvyšovat hlas. Napadlo mě, že mu ukážu účtenku. Jenže jsem ji nemohla najít. A pak mi došlo, že jsem si ji ani nevzala.

Přítel mi nevěří, že jsem si květiny koupila sama

„Jasně, teď budeš dělat, že jsi ji ztratila," vyváděl. „Dane, neblbni. Vážně jsem si je koupila sama," ubezpečovala jsem ho. „Poslední dobou jsi nějaká divná... Kdo to je?" začal si hrát na detektiva. „Jak ti mám sakra říct, že jsem si je koupila sama?" bránila jsem se a nevěřila, že mě podezřívá z nevěry.

„Můžeme spolu zajít do toho květinářství a prodavačka ti to potvrdí," navrhla jsem. To už si ale Dan sbalil věci a odešel. Takže náš Valentýn skončil hádkou a možná rozchodem. Zatím mi nezvedá telefon. Vzhledem k tomu, že mám svědomí čisté, dolézat nebudu. Pokud mi nevěří v takové věci, možná už si vážně nemáme co říct.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články