Erik (43): Když mi žena oznámila, že se vrací k přirozenosti, byl jsem rád. Netušil jsem, kam to zajde

Erik (43): Když mi žena oznámila, že se vrací k přirozenosti, byl jsem rád. Netušil jsem, kam to zajde
Zdroj: Freepik

Erikova manželka se zničehonic rozhodla, že se chce vrátit ke své přirozené kráse. Erik netušil, co tím má na mysli, a tak proti tomu nic neměl. Když ovšem Martina začala vynechávat návštěvu kadeřníka a vzdala se i holicího strojku, Erik poněkud znejistěl.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 02. 2022 07:00

Netuším, co přesně k tak radikální změně Martinu (40) vedlo. Jednoho dne přišla s tím, že se chce vrátit ke své přirozenosti. V ten moment jsem ještě netušil, co tím myslí. To ukázaly až následující týdny a měsíce. Upřímně nejraději bych od ní odešel.

Žena se rozhodla, že chce být více přirozená

Martina byla vždycky víceméně normální ženská. Jednou měsíčně si zašla na umělé nehty a ke kadeřníkovi, u kterého si nechávala dělat melír. Každé ráno před odchodem do práce se malovala. Chodila hezky oblékaná. Nikdy jsem se za ni nestyděl. To až teď, po té změně, pro kterou se rozhodla.

Přišlo to jako blesk z čistého nebe. ,,Přestanu se barvit,“ vykřikla jednoho večera. ,,Dobře,“ odvětil jsem bez většího zájmu. ,,A taky přestanu chodit na nehty,“ pokračovala. ,,Co tak najednou?“ otázal jsem se. ,,Chci být přirozenější. Už nejsem mladá a měla bych se vrátit ke své přírodní kráse,“ pronesla důležitě.

Mě v tu chvíli napadlo jediné. Přestane tolik utrácet za návštěvy salónu. Co bych za to dneska dal! A tak se Martina vydala na cestu ke kořenům. Netušil jsem, kam až to požene. Během sexu mě škrábaly její chlupy na nohou. Nechtěl jsem být netaktní, ale nedalo mi to a zeptal jsem se jí, proč má zarostlé nohy.

Postupně se přestala stříhat a holit

,,To je součást mé změny,“ pronesla, jako by se nechumelilo. ,,Ženy by ale neměly být chlupaté,“ vyslovil jsem svůj názor. ,,Kdo to říká? To je přežitek,“ uzemnila mě. Moje dřív krásná a upravená Martina začala zarůstat. Kdyby zůstalo u chlupatých nohou, možná bych to přežil. Jenže jí začal růst knírek, o kterém jsem do té doby nevěděl, že si ho trhá.

Nechala si postupně zarůst i klín. Musím říct, že mě rajcuje spíše vyholené přirození než Boubín. A ten teď moje žena má. Zatímco ona je svou proměnou nadšená, mně se znechutila. Odrostla jí barva i s melírem. Na hlavě tak má něco mezi šedinami a neidentifikovatelnou hnědou. Srostlo jí i obočí, takže vypadá jako Brežněv.

Bojím se, že stejnou změnu bude chtít i po mně

Co se týče šatníku, i tam se změna projevila. Všechny své kostýmky a šatičky vyměnila za jakési esoterické oblečky. Začala nosit batikované mikiny tak o dvě velikosti větší. K tomu smotaný drdol těch neupravených vlasů. Tak chodí mezi lidi. Bože, jak já se za ni stydím! Lidé si nás logicky spojují.

Už jsem zaslechl klepy, které se mi nelíbí. Někteří si myslí, že se Martina dala k nějaké sektě. Jiní, že snad na něčem ujíždí. Sám jsem z toho dost zoufalý, protože netuším, co to spustilo. Když to spolu řešíme, hájí se. ,,Já jsem takhle spokojená. Nejsem otrokem sama sebe. Nemusím se ráno malovat, řešit kadeřníka. Tohle jsem já,“ tvrdí spokojeně.

Měl bych ji podpořit, ale to jde těžko, když mě kvůli tomu přestala přitahovat. Stala se šedou myší a tu jsem si před lety nebral. Napadlo mě, že bych od ní odešel, ale přišlo mi to víc než pokrytecké. Jen se bojím, kam to může ještě zajít. Nedávno vyházela všechny šampóny, protože obsahovaly silikony. Náš špajz také prošel velkou změnou. Máme doma samé přírodní věci. Začínám se bát, kdy dojde i na mě a Martina mě vymění za někoho přírodnějšího.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články