Eva (26): Kamarád byl smutný ze své přítelkyně a já ho chtěla povzbudit. Zvrtlo se nám to

Eva (26): Kamarád byl smutný ze své přítelkyně a já ho chtěla povzbudit. Zvrtlo se nám to

Eva neviděla svého kamaráda pár měsíců, když jí nečekaně zavolal, že stojí u ní před domem. Když jí líčil, jak je nešťastný, pokusila se ho utěšit. Ani jeden nečekal, že se to tak zvrtne.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 02. 04. 2021 07:30

Dan je můj nejlepší kamarád už od základní školy. Zažili jsme spolu všechno možné, a když jsme měli nějaký vztah, hned jsme nového partnera tomu druhému ukázali.

Nová přítelkyně ho sekýrovala

Pak si Dan našel Katku a naše přátelství vzalo za své. Když mi ji představil, říkala jsem si, že vypadá jako milá holka, ale zdání klame. Už při našem prvním setkání ho sekýrovala. Já se tomu smála, protože to Dan vždy otočil v žert. Myslela jsem, že to je prostě jen její styl humoru.

Často jsem mu psala, aby se u mě zastavil na kafe, ale najednou to byl problém. „Katka nechce,“ odepsal mi. „Aha, to je jasný, užijte si čas spolu. Tak třeba až budeš sám?“ napsala jsem mu. Jeho odpověď mě překvapila. „Ona tu není. Ale nechce, abych někam chodil,“ napsal se smutným smajlíkem. Zaskočil mě tím.

Neviděli jsme se několik měsíců

Přišlo mi to absurdní. Na další otázky Dan neodpovídal. Když jsem mu volala, že bychom si mohli dát skleničku, odpověděl většinou až za pár dní. Chápala jsem to tak, že chtějí být sami, a i když mi to bylo líto, přestala jsem se ozývat. Nechtěla jsem se vnucovat.

Až mi najednou po několika měsících zavolal: „Evi, jsi doma? Jsem před domem, pojď se projet, prosím.“ Vzala jsem si hned bundu, boty a letěla dolů jak splašená. Dan mě mlčky pevně objal, konečně byl zpátky.

V takovém stavu jsem ho ještě neviděla

Když jsme dojeli na vyhlídku, seděl tam jak hromádka neštěstí a povídal, jak je zničený. „Katka je hrozná. Maže mi věci v telefonu, leze mi do zpráv. Zakazuje mi všechno, i tebe,“ schoval obličej do dlaní a rozbrečel se.

V takovém stavu jsem ho nikdy neviděla, netušila jsem, že je to až tak zlé. „Tak proč s ní jsi? Tohle si nezasloužíš,“ nechápala jsem to. Dan začal povídat, jak ho komanduje a že se mu posmívá, jak vypadá. „Dokonce mě začala zesměšňovat v posteli, prý by se mi každá vysmála. Já bych si jinou holku nenašel. Žádná by mě nechtěla,“ řekl sklesle a ve mně se hromadil vztek.

Dan je úžasný, chytrý a hodný chlap. A navíc i pěkný. Což jsem mu hned řekla. „Na tebe by stály ženský frontu, prosím tě. I já bych se do ní postavila,“ rozčilovala jsem se a vtom mě chytl a začal líbat. Bylo to tak vášnivé, tak spontánní. A co bylo nejdivnější, vůbec mi nepřipadalo, že je to špatně. Ten večer se na něj Katka nedozvonila, byl totiž u mě. A od té doby jsme zase spolu, tentokrát ale jinak, asi jsem ho milovala celý život.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články