Hedvika (37): Stařenka v Jižní Americe mi darovala tonkový bob a slibovala zázrak. Její slova se naplnila

Hedvika (37): Stařenka v Jižní Americe mi darovala tonkový bob a slibovala zázrak. Její slova se naplnila
Zdroj: Freepik

Hedvika se s manželem devět let marně snažila o dítě. Oba už ztráceli naději. Až pracovní cesta do Jižní Ameriky jim přinesla štěstí. Žena z trhů darovala Hedvice talisman, který jí měl splnit tajné přání. I když Hedvika o jejích slovech pochybovala, nakonec pochopila, že zázraky se skutečně dějí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 03. 2022 15:00

Už jsem ani nevěřila, že někdy budu mít děťátko. Ať jsme s Patrikem dělali cokoliv, nedařilo se nám. Nikdo z lékařů nevěděl proč. Po dlouhých devíti letech snažení jsme to jednoho dne málem vzdali. Až když mi starší bylinkářka darovala tonkový bob, stal se zázrak.

Devět let jsem nemohla otěhotnět

I přes skutečnost, že jsme s Patrikem zcela zdraví, se nám z nějakého důvodu nedařilo počít dítě. Prošli jsme různými vyšetřeními, abychom se dozvěděli, proč to nejde. Žádná jasná odpověď ale nepřicházela. Naši lásku to nezničilo, nicméně jsme postupně přicházeli jak o sílu, tak o naději.

Nárazově jsme si dávali přestávky, abychom nabrali síly. Věděli jsme, že nechceme, aby nás touha po dítěti semlela. Po tolika letech snahy bez výsledku jsme oba podvědomě tušili, že už se to asi nestane. Ovšem ani jeden z nás to nechtěl říct nahlas. Znamenalo by to, že jsme to vzdali.

Po jednom těžkém období jsme byli nuceni k pauze. Patrik měl pracovně odletět do Jižní Ameriky. Jelikož mě doma nic nedrželo, rozhodla jsem se, že poletím s ním. Nutně jsem potřebovala změnit prostředí a utéct od rodiny, která se pořád dokola neúnavně ptala, zda se nám konečně zadařilo.

Na trzích v Americe mi žena darovala talisman

Zatímco Patrik pracoval, já se courala městem a nasávala atmosféru odlišné kultury. Každý den jsem někam vyrážela a cítila, jak mě to nabíjí. Den před návratem domů jsem zavítala na místní trhy. Procházela jsem mezi stánky a přemítala, co si odvezu. Když na mě zamávala stařenka z jednoho stánku, šla jsem nesměle k ní.

V angličtině se mě zeptala, co sháním. Řekla jsem, že nic konkrétního. Ona sáhla do kapsy hábitu a pobídla mě, abych otevřela dlaň. ,,Navaž s tímto talismanem pouto. Až se tak stane, něco si přej a budou se dít zázraky,“ řekla mi. ,,Je velmi důležité, abys měla talisman na těle, musíš ho cítit. Jedině tak to bude fungovat,“ doplnila.

Zmatená tím darem jsem trhy opustila. Na jejich konci jsem rozevřela dlaň, abych se na talisman pořádně podívala. Vypadal jako malá fazolka a visel na kožené šňůrce. S pohledem na západ slunce jsem si ho přetáhla přes hlavu a fazolku položila na střed dekoltu. Po návratu do Čech jsem na slova té stařenky skoro zapomněla. Jen jsem si často na talisman sahala.

Skrze talisman jsem si přála dítě a stal se zázrak

Při každém dotyku mi přišel teplejší a teplejší. Po měsíci, co jsem ho měla pořád na krku, jsem se cítila, že je na mě nějakým způsobem napojený. Jeden večer jsem ho pevně sevřela v ruce a vyslovila přání: ,,Chtěla bych dítě. Budu ho milovat celým svým srdcem.“ Jestli jsem v ten zázrak doufala? Já ani nevím. Když je člověk zoufalý, věří v ledacos.

O tři týdny později jsem zjistila, že jsem těhotná. A jestli za to může ten tonkový bob? Já o tom nepochybuji. Dnes máme s Patrikem syna Jakuba, který je zdravý a miluji ho tak, jak jsem si neuměla ani představit. Možná ze mě žena na trzích cítila zoufalství, proto mi bob darovala. A možná jsme s Patrikem vážně potřebovali, aby se stal zázrak.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články